Chr. Hansen køber egne aktier for en halv milliard

Ingredienskoncernen Chr. Hansen vil købe egne aktier for over en halv milliard kroner. Samlet vil koncernen købe aktier tilbage for 80 millioner euro svarende til 596,8 millioner kroner, oplyser koncernen til fondsbørsen.

For analytikerne er det overraskende, at koncernen lancerer et tilbagekøbsprogram efter et første kvartalsregnskab for 2013/14, der ikke levede helt op til forventningerne.

- Spørgsmålet er, hvordan det skal tolkes. Om det er et forsøg på at forsøde et lidt svagt regnskab, eller om der er tale om en mere aggressiv holdning til udlodning, siger analytiker i Alm. Brand Markets Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans.

Tilbagekøbsprogrammet ventes at løbe fra 15. januar til 22. august. Det bliver Nordea Bank, der skal stå for gennemførslen af tilbagekøbsprogrammet. Og Novo, der er storaktionær i Chr. Hansen, vil fortsat være storaktionær efter tilbagekøbet.

Men man vil reducere med et antal aktier, så den samme procentvise ejerandel fastholdes, oplyses det. Samtidig vil man udlodde overskydende kapital til aktionærerne.

Koncernen fik i første kvartal af 2013/2014 en omsætning på 1,3 milliarder kroner og et resultat af primær drift (EBIT) på 318 millioner kroner.

- Helhedsindtrykket er, at Chr. Hansen kommer lidt langsomt i gang med det nye regnskabsår og har noget at hente i de følgende kvartaler, siger Sydbanks analytiker Morten Imsgard til Ritzau Finans.

- Men det bør ikke give anledning til de helt dybe panderynker. Men der er nu ikke noget ekstra sukker på kagen til de investorer, der havde håbet på det, siger han.

For investorerne var det umiddelbart ikke tilstrækkeligt med sukker, der var drysset på. En aktie i Chr. Hansen falder onsdag morgen med over 4,5 procent på fondsbørsen til 201 kroner.

Chr. Hansen laver kosttilskud til blandt andet helseprodukter, fremstiller kulturer og enzymer til mælkeprodukter, ost og kød samt naturlige farvestoffer.

/ritzau/

Dagens Gossip