Chris Anker har ramt udbruddet på vej mod Mont Ventoux

Den danske cykelrytter Chris Anker Sørensen (Fortuneo-Vital) var vågen, da en stor gruppe kørte væk tidligt på 12. etape af Tour de France.

På torsdagens etape fra Montpellier til Mont Ventoux har Chris Anker Sørensen ramt det udbrud, som ser ud til at holde hele dagen eller i hvert fald få en lang levetid på etapen.

12. etape blev indledt med masser af aktivitet, og gruppen, som oprindeligt var på 14 ryttere, blev formet af flere små grupper, som så alvoren allerede efter ganske få minutter på cyklen.

Tyskeren Paul Voss (Bora-Argon) var uheldig at punktere og måtte derefter se sine medudbrydere haste væk uden ham.

Efter 40 af etapens 178 kilometer havde udbryderne skabt et forspring mere end 12 minutter. Mellem hovedfeltet og udbryderne kæmper en gruppe på fem ryttere mod overmagten for at komme op.

Det er Bastilledag i Frankrig, og hjemlandets typisk meget aktive og ivrige Sylvain Chavanel (Direct Energie) har da også fundet vej til udbruddet.

Det samme har hans spurthurtige holdkammerat og landsmand Bryan Coquard og yderligere et par franskmænd.

Også brostensspecialisten Sep Vanmarcke (LottoNL-Jumbo), André Greipel og Thomas De Gendt (Lotto Soudal), Stef Clement (IAM), Serge Pauwels og Daniel Teklehaimanot (Dimension Data) og den stærke seksdagesrytter Iljo Keisse (Etixx-Quickstep) er med blandt de forreste.

Etapen mellem Montpellier og Mont Ventoux er blevet afkortet med seks kilometer på grund af meget kraftige vindstød på toppen af bjerget.

Selv om målstregen nu ikke længere ligger på toppen af Mont Ventoux, men seks kilometer nede ved Chalet Reynard, bliver det stadig en svær stigning.

Særligt de sidste ni kilometer er stejle.

/ritzau/

Dagens Gossip