Chris Anker måtte nøjes med andenpladsen

Danskeren var med i et udbrud det meste af dagen, men med 45 km til mål kørte hviderusseren Vasili Kiriyenka alene af sted fra de øvrige udbrydere, og Chris Anker Sørensen valgte ikke at køre med.

Vasili Kiryienka snuppede hurtigt halvandet minut fra de andre udbrydere, og det var nok til at holde dem stangen på den sidste stejle stigning op mod Cabarga, selvom danske Chris Anker Sørensen halede voldsomt ind på hviderusseren. I mål var danskeren på andenpladsen således kun 28 sekunder efter etapevinderen, og hvis han havde forsøgt noget før eller var gået med Kiriyenka, da han kom af sted, så havde han måske vundet etapen.

Men var danskeren ærgerlig over, at han ikke fik fuldt udbytte for sin energiudladning, kunne amerikaneren Chris Horner til gengæld glæde sig over, hvordan han med en hurtig opkørsel fik manifesteret, at han er feltets klart hurtigste mand, når det virkelig går opad.

Den 41-årige amerikaner, der sin alder og sine præstationer taget i betragtning ikke kan undgå at have dopingmistanken med som blind passager på cyklen, kørte voldsomt hurtigt på det mest stejle stykke af stigningen og satte nemt den førende Vincenzo Nibali af. Horner åd 25 sekunder Nibalis føring i klassementet, så han er nu kun tre sekunder efter italieneren i den røde førertrøje. Med udsigt til endnu to skrappe bjergetaper de næste par dage ligner Horner nu den mest sandsynlige vinder af løbet, hvis fortsætter på samme måde.

Nicolas Roche er stadig 3.43 efter Nibali i den samlede stilling, men han konsoliderede sin femteplads ved at øge forspringet til Domenico Pozzovivo.

Dagens Gossip