Chris Anker skal jagte topplacering i sin franske debut

Skrevet af admin

15/01/2016

Dagens topnyheder

Det er nye tider for cykelrytteren Chris Anker Sørensen, der efter ti sæsoner har sagt farvel til Tinkoff-Saxo for at relancere karrieren på det franske hold Fortuneo-Vital Concept.

Den 31-årige danmarksmester er hentet til Pro Continental-holdet som en bærende kraft, og han bliver en af holdets tre spydspidser i det syv etaper lange Tour de San Luis i Argentina, som fra på mandag bliver hans debutløb for det nye hold.

Argentineren Eduardo Sepulveda bliver holdets kaptajn i den sydamerikanske hjemstavn, men Chris Anker Sørensen skal ligesom Julien Loubet forsøge at placere sig langt fremme i klassementet.

- Jeg er klar til at hjælpe Eduardo bedst muligt, siger Chris Anker Sørensen i en pressemeddelelse fra Fortuneo Vital-Concept.

- Hvis muligheden opstår, vil jeg tage chancen, men først og fremmest vil jeg støtte Eduardo. Han har en god chance for at gøre noget i dette løb, mener danskeren.

Sportsdirektør Roger Trétin forventer at se sin danske nyerhvervelse i kamp for en god placering i den samlede stilling.

- For Eduardo Sepulveda er det et specielt løb. Det er hans hjemland, og han har haft gode muligheder for at træne. Chris Anker Sørensen og Julien Loubet vil forsøge at spille en rolle i klassementet, siger Roger Trétin.

Chris Anker Sørensens karriere er i de senere år gået lidt i stå, hvis man ser bort fra DM-sejren sidste sommer.

Men han glæder sig til at starte på en frisk på sit nye hold.

- Jeg trænede hårdt i vinter. Det er altid svært at vurdere holdets styrke, inden vi går i gang med løbene, men det er mit første løb i de nye farver. Det bliver spændende, lyder det fra den danske rytter.

Tour de San Luis kører frem til næste søndag og har to danskere til start. Ud over Chris Anker Sørensen er Jesper Hansen (Tinkoff) med i løbet, der blandt andet byder på to bjergafslutninger.

/ritzau/