Chris Brown slås for sin graffiti

Chris Brown går nu til modstand i sagen om hans kulørte graffitimalerier. Han protesterer over en kommunal ordre til at fjerne udsmykningen.

Sangeren gør i sin klage gældende, at graffitien er omfattet af ytringsfriheden, og dermed er banen kridtet op til et større principielt slagsmål.

Sagen startede i begyndelsen af maj, da Browns naboer i Hollywood Hills henvendte sig til kommunen. De mener, at R&B-stjernens udfoldelser med spraydåser skæmmer det pæne villakvarter og myndighederne gav dem medhold. Brown fik en bøde på 2100 kroner for »overdrevet skiltemaleri uden tilladelse« og 30 dage til at fjerne graffitien Fristen er nu udløbet, men malerierne er der stadig og Brown vil slås for dem.

I klagen til den kommunale bygningsforvaltning skriver sangeren, at graffitien »fremhæver boligens arkitektoniske og æstetiske karakteristika«. Dertil kommer det principielle: »Vægmalerierne afspejler min æstetiske smag og er et udtryk for den ytrings- og udtryksfrihed, der beskyttes af De Forenede Staters forfatning«, lyder det.

Naboerne kalder de spraglede værker »skæmmende og direkte rædselsfulde«.

Det er nu op til bygningsforvaltningens ankenævn at afgøre Browns klage. Går udfaldet den 24-årige sanger imod, kan han gå videre til domstolene.

Dagens Gossip