Chris Froome efter Tour-styrt: Jeg var heldig

Chris Froome (Sky) følte sig som en heldig mand, da han gjorde status efter den dramatiske afslutning på 19. etape i Tour de France.

Froome styrtede hårdt på den regnglatte nedkørsel hen mod finalestigningen op til Saint-Gervais, og han kunne have tabt sin Tour de France-sejr på gulvet, da hans forhjul ramte en af de hvide vejstriber og skred ud.

- Jeg er ok. Jeg er heldig, at der ikke er alvorlige skader. Jeg mistede lidt hud, men i dag er en dag, hvor jeg er glad for de fire minutters forspring at kunne falde tilbage på, siger Chris Froome i målområdet ifølge cyclingnews.

Da regnskabet blev gjort op, havde løbets førende rytter øget afstanden i klassementet, selv om han måtte kørte ti kilometer op ad et bjerg på en holdkammerats cykel.

- Det var vigtigt for mig at have holdkammerater omkring mig hele vejen op til mål. Du har aldrig en stille dag i Touren.

- Jeg vidste, at servicebilen var langt tilbage, og jeg kunne se, at min cykel ikke kunne bruges efter styrtet. Tak til Geraint (Thomas, red.) for hans cykel. Den kørte jeg på til mål, siger Chris Froome.

I den samlede stilling er han nu 4.11 minutter foran nummer to, fredagens etapevinder Romain Bardet (AG2R).

- Det var en flot holdindsats, og det føles godt at være en dag tættere på Paris.

- I morgen bliver virkelig hård, og jeg er sikker på, jeg vil føle mig lidt stiv i kroppen, siger Froome om lørdagens etape.

Den tæller fire bjerge og slutter nedad.

ritzau/

Dagens Gossip