Chris Froome raser over urinbad i Tour de France

Chris Froome har ført Tour de France siden 6. etape, men på lørdagens etape fra Rodez til Mende blev den britiske Tour-favorit tvunget til at køre i gult på den helt forkerte måde.

En tilskuer overdængede nemlig Froome med urin, og han var forståeligt nok temmelig oprevet, da han kom i mål.

- 50-60 kilometer ude på etapen var der en tilskuer, der kastede en kop urin ud over mig, mens han råbte "dope" (doping). Det er dybt skuffende, at sådan noget kan ske, og det er uacceptabelt på så mange niveauer, siger Chris Froome.

Briten og hans suveræne Sky-hold har måttet stå model til megen mistanke og mange kritiske spørgsmål i de seneste uger, og Froome mener, at den dagsorden, som pressen har sat, har været medvirkende til lørdagens ulækre hændelse.

- Jeg vil ikke skyde skylden på tilskuerne generelt, for det er en meget lille minoritet, der ikke ved, hvordan man skal opføre sig. Jeg mener dog, at noget af den journalistik, der er blevet lavet herfra, har været uansvarlig, siger Chris Froome.

Han kan dog glæde sig over, at han på etapens afslutning afværgede angreb fra blandt andre Nairo Quintana på den sidste stigning.

Det lykkedes Froome at indhente den lille colombianer, der på de sidste meter blev distanceret med et sekund.

/ritzau/

Dagens Gossip