Chris Froome rydder bordet i Dauphiné

Skrevet af admin

14/06/2015

Dagens topnyheder

Chris Froome (Sky) virker skarpere og skarpere forud for Tour de France, og søndag demonstrerede han endnu engang, hvorfor man skal regne ham som en af favoritterne i sommerens store etapeløb.

På sidste etape af Critérium du Dauphine angreb Froome på sidste stigning, og ingen kunne følge med briten, der både tog sig af etapesejren og den samlede sejr.

For etapesejren fik Chris Froome 10 bonussekunder, og da det samlede tidsregnskab skulle gøres op efter løbets otte etaper, var der netop 10 sekunder mellem Froome og Tejay van Garderen (BMC).

BMC-rytteren havde et forspring ned til Froome på 18 sekunder inden sidste etape, men Tejay van Garderen kunne ikke skyde skylden på, at han ikke var advaret om Froomes styrke.

På lørdagens kongeetape var Froome nemlig også første mand over målstregen, da han mod slutningen satte netop Tejay van Garderen.

Briten var selv overrasket over, at de trætte ben kunne trampe sig til endnu en etapesejr og til en samlet sejr i løbet.

- Jeg kan ikke tro det. Jeg kunne ikke have forventet, at det kunne gå bedre end i dag. Mine ben var trætte efter lørdags etape, og hele holdet led. Jeg ved ikke, hvordan de gjorde det, men alle løftede sig, da de kunne skimte førertrøjen, siger Chris Froome ifølge AFP.

I den samlede stilling blev portugiseren Rui Costa (Lampre) nummer tre. Han var et minut og 16 sekunder efter Chris Froome.

/ritzau/