Chris Froome trækker sig fra Vueltaen efter styrt

Tour-vinder Chris Froome meddeler på Twitter, at han trækker sig fra Vuelta a España grundet skaderne fra onsdagens styrt. Dermed bliver det ikke til en dobbelt triumf.

- Skanninger her til morgen (torsdag, red.) bekræfter et brud i foden. Slut på Vueltaen for mig, skriver Froome på sin twitterprofil efterfulgt af en trist smiley.

Tidligt på den ekstremt bjergrige 11. etape styrtede Tour de France-vinderen, men han kæmpede sig hele vejen til mål med et stort tidstab i forhold til de øvrige favoritter.

Allerede efter etapen såede den britiske stjernerytter alvorlig tvivl om sin videre deltagelse, og inden etapen torsdag meddeler han altså, at han ikke kører videre.

Styrtet og den hårde etape onsdag havde sendt Froome ned på 15.-pladsen i klassementet hele 7.30 minutter efter førende Fabio Aru (Astana).

Dermed var udsigterne til en topplacering dårlige.

Chris Froome var på jagt efter en dobbelt triumf efter sejren i Touren, men ligesom Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) forbliver det ved drømmen.

Contador vandt Giro d'Italia i år og jagtede endnu en sejr i Tour de France, men trætheden fra Giroen gjorde, at han slet ikke var i stand til at true Chris Froome og Nairo Quintana (Movistar).

/ritzau/

Dagens Gossip