Christel Schaldemose: Man kan jo ikke stole på bankerne mere

Medlem af Europa-parlamenet, Christel Schaldemose (S), langer nu hårdt ud efter bankerne, som hun ikke længere mener man kan stole på.

Det skriver hun i dette indlæg til netnyhederne.dk.

- Bankerne var engang institutioner, som kunne garantere en tillidsvækkende service til kunderne. Man stolede blindt på dem. Efter finanskrisen har den betragtning nok ændret sig en smule i de fleste kunders bevidsthed. Bankernes hæderlighed - eller mangel på samme - kritiseres nu igen, siger hun.

EU-Kommissionen har netop undersøgt 562 europæiske finansielle institutioner og hos 70 procent har man fundet det man betegner som "grundlæggende fejl i reklamer" og "misvisende" oplysninger om omkostningerne ved finansielle produkter.

Også 11 danske banker er med i undersøgelsen, og af dem falder ni for kritikpunkterne.

- Det provokerer mig meget, når virksomheder arbejder så lemfældigt med kampagner. Og det gør ondt i mit forbrugerpolitiske hjerte. Det lader ikke til, at den finansielle sektor selv kan finde ud af at overholde reglerne, så derfor må vi politikere tage affære, skriver hun.

- Derfor besluttede vi i Europa-Parlamentet den 22. maj at stille krav til Kommissionen om mere beskyttelse af forbrugerne blandt andet i forbindelse med finansielle produkter som lån, køb af aktier og så videre. Det er et nødvendigt tiltag. Forbrugerne skal tydeligt kunne forstå de risici, der måtte være ved køb af finansielle produkter.

- Er informationerne ikke klare, bliver forbrugeren sårbar, og det er ikke en fordelagtig situation, fastslår Christel Schaldemose.

Dagens Gossip