Christian Eriksen sikrer Tottenham sejren kort før tid

23/11/2014

Christian Eriksen indtog rollen som matchvinder, da Tottenham søndag vandt 2-1 ude over Hull i Premier League.

Den danske landsholdsspiller scorede 2-1-sejrsmålet kort før tid, og dermed sørgede han for tre vigtige point til London-klubben, der har skuffet massivt i denne sæson.

Danskeren var også oplægger til 1-1-målet, som faldt, lige efter at Hull kort inde i anden halvleg var blevet reduceret til 10 mand.

Med sejren letter noget af presset fra Tottenhams manager, Mauricio Pochettino, der er blevet kritiseret for klubbens dårlige resultater.

Hull var toneangivende i første halvleg og kom foran 1-0 efter otte minutter, da Jake Livermoore flot bankede bolden fladt og diagonalt ind bag Hugo Lloris.

Tottenhams franske målmand måtte i aktion adskillige gange i første halvleg, hvor blandt andre Robert Brady og Hatem Ben Arfa havde store muligheder.

Christian Eriksen satte et par gode chancer op for Tottenham, men uden at det førte til mål.

Den danske landsholdsspiller indtog en klart mere afgørende rolle i anden halvleg, hvor Tottenham først jagtede en udligning og dernæst sejren.

Fem minutter inde i anden halvleg skiftede kampen karakter. Årsagen var et tåbeligt direkte rødt kort til Hulls Gaston Ramirez, som først blev tacklet og derefter liggende sparkede til Tottenhams Jan Vertonghen.

Herefter overtog Tottenham kampen fuldstændig, og det skete med Christian Eriksen som igangsætter.

Danskeren sendte efter 61 minutter et frispark på indersiden af stolpen, og via Hull-målmanden Allan McGregor endte returbolden hos Harry Kane, der sparkede 1-1-udligningen i mål.

Fem minutter senere burde Roberto Soldado have scoret, men den spanske angriber, som fortsat jagter succes i Tottenham, sparkede bolden forbi mål.

Flere gode muligheder fulgte til gæsterne, men i kampens sidste kvarter blev Tottenham-presset gradvist mindre.

Men så dukkede Christian Eriksen op cirka et minut før udløbet af de 90 minutter, og han sparkede fladt bolden i mål med højrebenet.

Med sejren ligger Tottenham nummer 10 i Premier League med 17 point for 12 kampe.