Christian Eriksen sommerferie skrumper ind

Christian Eriksen går en anderledes sommer i møde.

Efter tre år i træk med slutrunde-deltagelser skal Ajax-stjernen ikke repræsentere Danmark ved en stor turnering denne sommer.

- Det har du ret i, men jeg tror faktisk, at jeg har kortere sommerferie i år end sidste år. Jeg fik fem ugers fri sidste år, men i år er det vist kun halvdelen, siger Christian Eriksen.

I 2010 var han med A-landsholdet til VM i Sydafrika, i 2011 var han med til U/21-EM på hjemmebane, mens han sidste år igen var med A-landsholdet af sted til en slutrunde - dengang EM i Polen og Ukraine.

Efter sidste års EM-slutrunde var Christian Eriksen så flad på energi, at han fik fem ugers fri af sin hollandske arbejdsgiver.

Spørgsmål: Du har mindre ferie, men mentalt er det vel rart ikke at skulle forberede sig til en slutrunde, for det koster vel også kræfter?

- Ja, selvfølgelig. Det har givet lidt den anden vej. Sæsonen i Holland sluttede også for et stykke tid siden, så jeg har haft tid at slappe lidt af inden de sidste kampe med landsholdet før ferien, siger Christian Eriksen.

Offensivspilleren scorede sit blot tredje landskampsmål i 35 kampe, da Danmarks i onsdags vandt 2-1 over Georgien i en testkamp i Aalborg.

På tirsdag gælder det Armenien i Parken i VM-kvalifikationen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip