Christian Haugk: Business Kolding bør nytænkes

Kolding Kommunes erhvervsservice skal nytænkes. Det foreslår socialdemokraternes borgmesterkandidat Christian Haugk efter det blev offentliggjort, at Bjarke Wolmar stopper som direktør for Business Kolding.

- Det vil være klogt, at benytte denne lejlighed til at tænke nyt for Kolding Kommunes erhvervsservice anno 2014. Vi skal have mod til at forvente mere af hinanden, siger Christian Haugk i en pressemeddelelse.

Bjarke Wolmar har i følge Haugk tilført Kolding Kommunes erhvervspolitik en masse nye tiltag og erhvervsorganisationen er vokset til cirka 40 medarbejdere. Men volumen er ikke i sig selv et mål, slår Haugk fast.

- For mig er erhvervspolitikken utrolig vigtig. De vilkår vi byder virksomhederne er alt afgørende for, om vi i Kolding Kommune kan skaffe arbejdspladser til de mennesker der bor her. Virksomhederne og kommunen er hinandens forudsætninger. Når vi som kommune skal satse på nye videregående uddannelser, på en helt ny tilgang til vores erhvervsuddannelser og på efter- og videreuddannelse, så er et tæt og forpligtende samarbejde med erhvervslivet helt essentielt.

- Der er brug for at samarbejdet er så stærkt, at virksomhederne byder ind med praktikpladser, jobs til studerende og med arbejdspladser til helt almindelige mennesker. Jeg ser også gerne, at der blive en øget fokus på erhvervsservice for små og mellemstore virksomheder og på at støtte iværksættere, siger Christian Haugk.

Han efterlyser mod til, at evaluere Business Koldings indsats.

Dagens Gossip