Christian Kjær afværger ekspropriation på Venø

Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Natur- og Miljøklagenævnet har underkendt Struer Kommunes beslutning om at ekspropriere Kjærs jord. Nævnet skriver, at det i stedet er indstillet på at give tilladelse til en placering tættere på skolen.

Dermed er sagen landet præcist, som Christian Kjær håbede på. Men den 70-årige erhvervsmand ser det ikke som en personlig sejr.

»Det er ikke mig, der har vundet. Det er alle beboerne på Venø, der har vundet en skøn udsigt. Det er en fantastisk sejr for skønheden og for naturen,« siger Christian Kjær til Dagbladet Holstebro-Struer.

Natur- og Miljøklagenævnet begrunder sin omstødelse af byrådets ekspropriation af Kjærs jord med, at det ikke er nødvendigt for kommunen at ekspropriere, for at hallen kan opføres.

Nævnet besigtigede området ved skolen den 24. april i år og fandt ved den lejlighed ud af, at der var en mulighed for at placere hallen et sted, som både efterskolen og Christian Kjær kunne acceptere.

Det var en placering, som Naturstyrelsen afviste sidste år, fordi den ligger få meter nærmere vandet end den anden. Men også Naturstyrelsen er altså blevet underkendt af Natur- og Miljøklagenævnet, hvis afgørelse ikke kan ankes.

Dermed tyder det på, at Venø Efterskole måske får lov til at opføre sin multihal på en kompromisplacering. Christian Kjær bekræfter over for Dagbladet, at han er indstillet på at forhandle med efterskolen om en placering.

»Meningen er jo, at vi skal finde en fornuftig løsning. Jeg har aldrig været imod, at efterskolen får en hal. Vi skal bare finde en løsning, hvor venøboerne kan bevare deres udsigt. Jeg ved godt, at I gerne vil gøre mig til en bisse, men det er jeg slet ikke. Nu skal vi til at forhandle. Stædighed kommer man ingen vegne med. Man skal være lidt fleksibel« siger Christian Kjær, der mener, at Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse viser, at han ikke har været urimelig.

»Og det er jeg naturligvis glad for. Det er rart at kunne se sig selv i øjnene, når man vågner op om morgenen,« siger Christian Kjær til Dagbladet Holstebro-Struer.

Dagens Gossip