Christiane Schaumburg-Müller taler ud: Mor er alvorligt syg

Skrevet af Sarah S

26/06/2023
Foto: Bo Nymann/Photographer Bo Nymann/Ritzau Scanpix
Foto: Bo Nymann/Photographer Bo Nymann/Ritzau Scanpix
Nu fortæller Christiane-Schaumburg-Müller mere om sin mors sygdom.

Dagens topnyheder

I en spørgerunde på Instagram for et lille stykke tid siden, lød et spørgsmål på, hvorfor Christiane og Daniels familie ikke var med til vielsen, da de to sagde ja til hinanden.

Her kom Christiane med en overraskende - og desværre også trist melding. Hun kunne fortælle, at hendes mor er blevet alvorligt syg, og derfor var det en fælles beslutning i familien, at hverken Christianes mor eller far deltog i vielsen. Det samme gjorde sig desuden gældende i forhold til søskende. Det ville have krævet for mange kræfter af hendes mor, først at skulle deltage i vielsen og så efterfølgende fejring. Derfor blev beslutningen at energien skulle gemmes til selve fejringen af brylluppet.

I stedet var Christianes bedste veninde med til vielsen.

Nu åbner Christiane op, og fortæller mere dybdegående om sin mors sygdom.

Det fortæller hun om i sin egen podcast 'Hverdag'.

Her fortæller hun, at de første tegn på sygdommen viste sig helt tilbage i 2015. Men der gik længe, før hun fik diagnosen Alzheimers. I starten mente lægen at det var stres, men det skulle vise sig at være forkert.

Moderens sygdom har ramt hårdt, og det har ikke været lige nemt.

"Jeg synes, det er svært at være i at miste sin mor langsomt, imens hun er her. Det er skrækkeligt, og jeg arbejder med at finde min egen rolle i det," lyder det blandt andet fra Christiane Schaumburg-Müller, der også fortæller om, at der var flere ting som ændrede sig i forbindelse med sygdommen.

"Jeg kunne ikke overskue at se hende lige så ofte, som jeg plejede. Det fulgte der en enormt dårlig samvittighed med. Jeg blev så ked af det, og jeg blev vred, og jeg skulle tage mig selv i at være sammen med hende og ikke blive sur. Jeg havde ikke nok rummelighed pludselig," fortæller hun ærligt i podcasten.'

Christiane Schaumburg-Müller hedder i dag også Åxman, og er gift med Daniel Åxman. Sammen har parret tre sammenbragte børn.