Christiania barrikaderer portene og lukker en uge

En af Københavns helt store turistattraktioner barrikaderer indgangene og lukker ned i slutningen af januar.

Christiania skal bruge en uge på at overveje fremtiden, forklarer Allan Lausten, som arbejder på Christianias byggekontor.

-Vi har behov for at lukke Christiania og samle tankerne. Nu har vi haft denne her lovliggørelsesproces, som har varet snart to år, og derfor synes vi, vi har behov for at diskutere, hvad der fungerer, og hvor der er problemer, siger Allan Lausten til DR København.

- Det er jo vigtigt for os at styrke vores fællesskab og den måde, Christiania fungerer på.

Det betyder altså, at hverken københavnere eller turister er velkomne som normalt på den populære attraktion mellem 27. januar og 2. februar.

-Det er planen at lukke området af fysisk. Selvfølgelig vil der nok være et hul i hegnet, sådan er det jo altid, lyder det fra Allan Lausten.

Og det er ikke kun butikker, spisesteder og kulturtilbud, der lukkes. Også hashboderne i Pusherstreet kommer til at stå tomme i slutningen af januar, siger Allan Lausten til radioen.

- Folkene i hashboderne er også en del af fællesskabet, så selvfølgelig skal de også deltage i snakken om Christianias fremtid, siger Allan Lausten til DR København.

Han fortæller desuden, at der vil være praktisk arbejde at tage fat på, hvis nogle ikke vil bruge tiden på at sidde til møder.

Ifølge The Copenhagen Post vil de fire hovedindgange blive barrikaderet, men ikke bevogtet, og derfor vil det stadig være muligt at skaffe sig adgang til fristaden.

/ritzau/

Dagens Gossip