Christina Nielsen bliver første danske kvinde i Le Mans

Racerkøreren Christina Nielsen skal sammen med Mikkel Mac og Johnny Laursen indgå på det danske Ferrari-hold næste år.

Dermed kan den 23-årige dansker tilføje klassikeren Le Mans og European Le Mans Series, og målsætningen er at vinde begge dele.

Christina Nielsen vil samtidig skrive motorsportshistorie som den første danske kvinde i den franske klassiker.

- At være den første danske kvinde, som skal køre 24-timers Le Mans virker fuldstændig uvirkeligt, siger Christina Nielsen i en pressemeddelelse.

Hun skal køre i Ferrari 458 GT2-bilen sammen med Formula Racings succesfulde danske duo Mikkel Mac og Johnny Laursen, som vandt dette års mesterskab i GTE-klassen i European Le Mans Series.

- Vi er utrolig glade for, at Christina Nielsen har sagt ja til køre for os i den kommende sæson, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

- Christina har i den grad vist sig som en hurtig og stabil GT-kører, og hun har konstant formået at være med i toppen.

- Hendes erfaring med langdistanceløb i USA vil uden tvivl styrke vores klare målsætning om både at vinde 24-timers-løbet på Le Mans og gentage sejren i European Le Mans Series.

- Denne sæson har bevist, at Mikkel Mac er en af verdens bedste guldkørere, og samtidig har vores bronzekører Johnny Laursen været hurtigere end selv konkurrenterne på sølvniveau.

- Med Christina Nielsen på holdet er vi ikke i tvivl om, at vi har en suveræn vinderbil, vurderer Allan Jørgensen.

Christina Nielsen har de seneste to sæsoner gjort sit navn kendt på de amerikanske racerbaner, hvor hun i år som første kvinde var tæt på at vinde GTD-mesterskabet i Tudor United Sportscar Championship.

- Vi har arbejdet længe på projektet, og det er en drøm, som går i opfyldelse. Der er mange kørere, især danskere, som stræber efter et Le Mans-sæde.

- Og jeg er utrolig taknemmelig for, at Formula Racing har valgt at give mig chancen for at hjælpe dem til sejr, siger hun.

24-timers Le Mans finder sted 18.-19. juni.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip