Christina Nielsen bliver første danske kvinde i Le Mans

Skrevet af admin

07/12/2015

Dagens topnyheder

Racerkøreren Christina Nielsen skal sammen med Mikkel Mac og Johnny Laursen indgå på det danske Ferrari-hold næste år.

Dermed kan den 23-årige dansker tilføje klassikeren Le Mans og European Le Mans Series, og målsætningen er at vinde begge dele.

Christina Nielsen vil samtidig skrive motorsportshistorie som den første danske kvinde i den franske klassiker.

- At være den første danske kvinde, som skal køre 24-timers Le Mans virker fuldstændig uvirkeligt, siger Christina Nielsen i en pressemeddelelse.

Hun skal køre i Ferrari 458 GT2-bilen sammen med Formula Racings succesfulde danske duo Mikkel Mac og Johnny Laursen, som vandt dette års mesterskab i GTE-klassen i European Le Mans Series.

- Vi er utrolig glade for, at Christina Nielsen har sagt ja til køre for os i den kommende sæson, lyder det fra teamchef hos Formula Racing, Allan Jørgensen.

- Christina har i den grad vist sig som en hurtig og stabil GT-kører, og hun har konstant formået at være med i toppen.

- Hendes erfaring med langdistanceløb i USA vil uden tvivl styrke vores klare målsætning om både at vinde 24-timers-løbet på Le Mans og gentage sejren i European Le Mans Series.

- Denne sæson har bevist, at Mikkel Mac er en af verdens bedste guldkørere, og samtidig har vores bronzekører Johnny Laursen været hurtigere end selv konkurrenterne på sølvniveau.

- Med Christina Nielsen på holdet er vi ikke i tvivl om, at vi har en suveræn vinderbil, vurderer Allan Jørgensen.

Christina Nielsen har de seneste to sæsoner gjort sit navn kendt på de amerikanske racerbaner, hvor hun i år som første kvinde var tæt på at vinde GTD-mesterskabet i Tudor United Sportscar Championship.

- Vi har arbejdet længe på projektet, og det er en drøm, som går i opfyldelse. Der er mange kørere, især danskere, som stræber efter et Le Mans-sæde.

- Og jeg er utrolig taknemmelig for, at Formula Racing har valgt at give mig chancen for at hjælpe dem til sejr, siger hun.

24-timers Le Mans finder sted 18.-19. juni.

/ritzau/