Christofi: Champions League kan redde Ancelottis job

Skrevet af admin

13/05/2015

Dagens topnyheder

Onsdag aften tager Real Madrid imod Juventus i returopgøret i Champions League-semifinalen efter italiensk 2-1-sejr i det første opgør.

Sædet brænder lige nu under Real Madrid-træner Carlo Ancelotti, og fodboldkyndige spekulerer i, at præsident Florentino Perez har i sinde at fyre sin italienske træner, hvis ikke klubbens ellevte Champions League-trofæ sikres.

- Jeg tror, han ryger, hvis ikke de vinder. Allerede for et år siden fortalte mine kilder i klubben, at han var tæt på at blive fyret.

- Klubben mente ikke, at hans hånd var hård nok, men så vandt de pokalen og Champions League, og der faldt ro på, siger Viasat-reporter Luna Christofi, der følger Real Madrid tæt.

- I efteråret stormede de frem, men nu er der igen problemer for Ancelotti, fortæller hun.

Ancelotti overtog et såret Real-hold i sommeren 2013 efter excentrikeren José Mourinho, der havde skabt klikedannelser og skyttegravskrige i det madrilenske omklædningsrum.

Erfarne Ancelotti fik til opgave at samle den splittede trup, og det lykkedes ham at skabe fred og ro mellem spanierne og de portugisisk-talende spillere.

I italienerens første sæson vandt klubben både den spanske pokalturnering og klubbens Champions League-titel nummer 10 - "La Decima".

I denne sæson ser det helt anderledes ud for kongeklubben, der nu kun har én chance for at redde sæsonen. Klubben er ude af pokalturneringen, og med to spillerunder tilbage ser mesterskabet ud til at ende hos ærkerivalerne i Barcelona.

- Kampen mod Juventus betyder alt for Reals sæson. Allerede da de vandt "La Decima" sidste år, begyndte man at tale om sejr nummer 11.

- Det siger alt om klubben, fortæller Luna Christofi, der mener, at Champions League traditionelt er vigtigere for Real Madrid end ligaen.

Ben Hayward, der er klummeskribent og dækker Real Madrid hos goal.com, vurderer også, at Ancelotti mister jobbet, hvis Champions League-titlen glipper.

- Det ser nu ud til, at det kun vil være den ellevte Champions League-titel, der kan redde Ancelotti fra ikke at blive fyret til sommer, skriver han i en analyse.

I weekenden spillede Real 2-2 med Valencia, hvor træværket blev testet tre gange, mens Cristiano Ronaldo brændte et straffespark.

- Vi tager en masse positive ting med fra kampen, og hvis vi spiller på samme måde på onsdag, skal det nok gå, sagde Ancelotti efter kampen.

Real Madrids Karim Benzema er blevet sin skade kvit, mens Toni Kroos er kommet sig over de småskavanker, han pådrog sig mod Valencia.

Juventus sikrede sig det italienske mesterskab tidligere på måneden. Holdet får glæde af stjernen Paul Pogba, der er meldt klar efter to måneders skadespause.

Tirsdagens brag starter klokken 20.45 på Santiago Bernabeu.

/ritzau/