Christopher: Jeg må tage popstjerne-hatten af

Tusindvis af skrigende fans, rejser til eksotiske lande, en stor lejlighed og en dyr bil. Sådan er hverdagen for sangeren Christopher, der siden han for alvor brød igennem med sit andet album "Told You So" i 2014, har levet det søde popstjerneliv.

Men det går stærkt i musikbranchen, og det kan hurtigt gå den anden vej. Det er han helt klar over.

- Det tror jeg måske, jeg tænker mere over end nogen anden, fordi jeg har haft sådan en eksplosiv karriere. Det er gået så sindssygt hurtigt opad, siger Christopher, der blandt andet har hittet med "Tulips" og "CPH Girls".

- Men jeg har jo allerede mærket, hvordan det føles, når det bare går lige ud i stedet for op, sådan er det for eksempel i den periode, hvor man ikke er aktuel med noget nyt, der stagnerer det og udjævner sig, siger sangeren.

Nu er han klar med sit tredje album. Titlen på det er "Closer", fordi popstjernen selv mener, at han kommer tættere og tættere på det, han gerne vil i sin musik. Men det er ikke kun musikken, han får mere og mere erfaring med.

Livet som popstjerne med et pladeselskab, der satser på ham og en halv million fans, der følger ham på Instagram, lærer han også at navigere i.

- Man kan godt lige pludselig sidde med hovedet oppe i sin egen røv, det skal jeg da være den første til at indrømme. Men det er også svært, for der er så mange mennesker omkring en, hvis arbejde ER dig.

- Det handler hele tiden om dig. Dig, dig, dig. Og det er hele tiden beslutninger om hvad, jeg gør, hvem er jeg, hvad har jeg tænkt mig, siger han.

Han ved godt, at sådan er gamet. Han brokker sig ikke, konstaterer bare med et skævt smil og forklarer, hvordan han har lært sig selv at holde begge ben på jorden.

- Man kan sagtens blive ved med at sætte sig selv i situationer, hvor man har denne her popstjernehat på hele tiden, og så begynder det at blive farligt, for så bliver den svær at tage af lige pludselig, siger han.

- Jeg tror, man skal tage den af ofte og i gode perioder ad gangen. For så føles det også meget vildere, når man tager den på igen.

Popstjernehatten hænger han blandt andet i garderoben, når han er sammen med sine venner. En stor del af dem har hængt ved, siden Christopher bare var en ung knægt med blussende kinder, en guitar i hånden og en drøm om engang at stå på en scene.

- Jeg har lige været på skiferie med mine gode venner, og der falder jeg lige tilbage i fodboldomklædningsrums-jargonen. Så er man bare en af drengene, og det hele er på afstand, og man bliver ikke hele tiden mindet om det.

- Det gør jeg heller ikke, når jeg er sammen med min kæreste og min familie. Jeg ved godt, hvornår jeg er, og hvornår jeg ikke er popstjerne.

Christophers tredje album, "Closer", udkommer 15. april.

/ritzau/FOKUS

Dagens Gossip