Christopher Juul tøver med at gå i udbrud i Touren

Orica-Bikeexchange har et erklæret mål om at jagte etapesejre i årets Tour de France, men for holdets danske rytter lader udbrudslysten vente på sig.

Christopher Juul-Jensen vil såmænd gerne afsted, men han frygter, hvad et par mislykkede forsøg kan betyde på de hårde bjerge, der er på Tour-ruten de kommende dage.

- Jeg skal være forsigtig i forhold til, hvad jeg melder ud, når man snakker om at komme i udbrud og i spil til en etapesejr, siger han.

- Man kan måske mærke, at nu kører udbruddet, men hvis jeg prøver at køre med udbruddet to gange for meget, så kan det være, at jeg er en af de første, der bliver sat på et bjerg.

- Man ser ofte, at folk gør alt, hvad de kan for at komme i udbrud, og så bliver de sat som de første og får problemer hele dagen.

Derfor skal man heller ikke forvente at se Christopher Juul i et angrebsforsøg på tirsdagens etape, som indledes med en hård kategori-1-stigning.

- Jeg bliver nødt til at være helt ærlig og sige, at det ikke bliver mig, som rammer udbruddet, lyder det fra Orica-danskeren.

- Hvis vi skal have nogen med i udbruddet, så bliver det nok en som Ruben Plaza eller Daryl Impey, som har bevist, hvor godt kørende de er, når det går opad. For det er et monsterbjerg, vi starter på.

Christopher Juul har primært kørt som hjælperytter de seneste år, så opgaven med også at opsøge udbrud og etapesejre skal lige ind under det tætsiddende lycra-tøj.

- Jeg skal finde ud af, hvor de her momenter er, og hvor skal jeg køre. Nogle gange kører man som en vanvittig de første ti kilometer, og så går der halvanden time, og så kører udbruddet, forklarer han.

- Og dem, der så sidder i det, er erfarne ryttere, som ikke har forsøgt en eneste gang den første time.

Han har dog stadig et håb om, at komme af sted i løbet af Tour de France, men etapen skal også passe til ham.

- Måske en lidt fladere start og så nogle knolde, hvor jeg ligesom får lov til at sætte motoren i sving, siger Christopher Juul.

Etapen tirsdag sender rytterne væk fra Pyrenæerne og Andorra med retning mod Revel i Frankrig.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip