Cimber-konkurs koster skattemillioner

Flyselskabet Cimber Sterlings konkurs i foråret har ramt Aarhus Lufthavn så hårdt, at den har brug for 10 millioner kroner i løbet af de kommende måneder. Det fortæller DR Østjylland.

Regningen bliver betalt af skatteyderne i fem østjyske kommuner.

Oprindeligt så 2012 ud til at blive endnu et år med fremgang for Aarhus Lufthavn. Den nye Djurslandmotorvej gjorde det hurtigere at komme ud til lufthavnen, antallet af passagerer var steget to år i træk, og 2011 gav rekordoverskud.

Men så kom CimberSterlings konkurs i begyndelsen af maj, og pludselig blev der meget stille i luften over Tirstrup.

Det kostede 50.000 kroner om dagen, og nu er økonomien så anstrengt, at de fem kommuner, Aarhus, Randers, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs, er nødt til at købe nye aktier for 10 millioner kroner til nytår.

Ifølge et notat fra lufthavnens ledelse er det et krav fra lufthavnens bankforbindelse SparNord.

Formanden for lufthavnen, Ango Winther, der er socialdemokratisk byrådsmedlem i Aarhus, er sikker på, at kommunerne finder pengene.

- Infrastruktur er en nødvendig ting i Østjylland, og derfor bliver vi nødt til at bakke op om lufthavnen, siger han.

Ango Winther kalder krisen midlertidig og peger på, at lufthavnen efter planen får et overskud på en million kroner allerede næste år.

Alligevel vil han bede de fem kommuner finde yderligere 40 millioner kroner oven i de 10 millioner, som er nødvendige nu og her.

Pengene skal bruges til at give lufthavnen et løft.

- De 50 millioner kroner totalt er afsat som et beløb, som kunne være med til at markedsføre Aarhus Lufthavn for hele Østjylland på en bedre måde, og som kunne gøre den endnu mere interessant både for vores virksomheder og for flyselskaberne, siger Ango Winther.

 

Dagens Gossip