Cirkus Arena overvejer klage over Arbejdstilsynet

»Vi finder, at det er meget hurtigt at komme med en konklusion, der omfatter både vejrforhold, jordbundsforhold og meget andet. Det er jo ikke Arbejdstilsynets normale domæne at komme med vurderinger af den slags forhold,« siger Cirkus Arenas turnéchef, Klaus Jochumsen, til BT.dk.

Arbejdstilsynet frigav i går en rapport om ulykken 21. juni, hvor Cirkus Arenas telt styrtede sammen under en forestilling. Rapporten konkluderede ifølge Ekstra Bladet, at teltopstillingen ikke kunne holde til det, den skulle. Det strider mod Cirkus Arenas egen forklaring, som går på, at kraftig vind skulle være årsag til kollapset. Klaus Jochumsen undrer sig da også over udmeldingen

- Jeg ved godt, at det er deres gængse procedure i Arbejdstilsynet, at når det kommer til de ansattes sikkerhed, så skal de komme med en hurtig udmelding. Men jeg synes, den her sag er så kompliceret, at det er relevant at vente på de andre myndigheders analyser, siger han med henvisning til at både Kalundborg Kommune, Beredskabststyrelsen, og Statens Byggeforskningsinstitut er i gang med at undersøge ulykken.

Strakspåbudet får ikke nogen indflydelse på Cirkus Arenas arbejde fremadrettet.

- Der ligger sådan set ikke andet i det påbud, end at teltet skal stilles sikkert op. Og det gør vi jo vores bedste for i forvejen. Vi stiller ikke et telt op, for at det skal falde ned i hovedet på folk, fastslår turnéchefen.

Cirkus Arena overvejer i øjeblikket at klage over strakspåbudet. 

Næsten 500 personer befandt sig i teltet, da det fald sammen. To personer blev efterfølgende indlagt til observation for hjernerystelse og knubs. 

Dagens Gossip