Cirkus Dannebrog er gået konkurs

Skrevet af admin

16/03/2016

Mest læste i dag

Cirkus Dannebrog er gået konkurs, skriver JydskeVestkysten onsdag.

Cirkusset har i mange år kørt med underskud, og det seneste regnskab viste et underskud på 1,4 millioner kroner.

Næste torsdag skulle cirkusset ellers have været i aktion i Odense, men det er nu aflyst på grund af konkursen.

Bestyrelsesmedlem Isabella Enoch Sosman er rystet over lukningen.

- Jeg ville ønske, vi kunne køre videre. Men lige nu er vi bare så chokeret, siger hun til JydskeVestkysten.

Cirkusset har været i betalingsstandsning, men kreditorer, herunder Skat, der er den største, troede ikke på rekonstruktionen.

Det går generelt nedad for cirkusbranchen. Cirkus Benneweis har valgt at springe sæson 2016 over og forventer først at vende tilbage til landevejene i 2017.

Dannebrog udgør sammen med Cirkus Arena og Benneweis de tre store cirkus i Danmark, forklarer daglig leder af Cirkusmuseet Mikkel Knudsen.

- Jeg tænker, at det er dybt trist for cirkus og cirkuskulturen i Danmark. Cirkus Dannebrog er jo et af de store. Samtidig er det også et udtryk for den tendens, vi desværre oplever, der startede med, at Benneweis meldte ud, at de holdt pause.

- Det viser, at cirkus er under pres, og det er blevet sværere og sværere at drive cirkus i Danmark, siger han til Ritzau.

Han forklarer, at cirkus ikke længere har samme status, som det havde for år tilbage, men på trods af udfordringerne forsøger cirkusserne at holde sig kørende.

- De kæmper en kamp. De sidder ikke bare på hænderne. Man kæmper og finder løsninger, og man hænger i, indtil der ikke er mere at gøre. Man gør det kreativt på alle leder og kanter. Jeg ser ikke, at man har været fuldstændigt passive, siger Mikkel Knudsen.

Cirkus Dannebrog har omkring 100 ansatte ifølge sin hjemmeside.

/ritzau/