Citat: Se og Hør talte om at aflytte kronprins Frederiks telefon

Skrevet af admin

18/06/2014
Citattilbud fra DR distribueret af Ritzau.INFO: Anvendelse af Ritzaus citattjeneste og materiale herfra forudsætter accept af vilkårene i bunden af denne meddelelse.**** RITZAUS BUREAUS CITATTJENESTE ****Skandalen om Se og Hør ruller videre.Nu kan DR fortælle, at Se og Hør ikke kun brugte kendtes kreditkortoplysninger, men også arbejdede med planer om at indkøbe telefonaflytningsudstyr og aflytte kronprins Frederiks telefon.Det fortæller en række nuværende og tidligere medarbejdere på Se og Hør uafhængigt af hinanden til DR, der onsdag aften viser dokumentaren "Historien bag historien - Jagtet af Se og Hør".Overvejelserne fandt ifølge kilderne sted i perioden før kronprinseparrets forlovelse i oktober 2003. Formålet var blandt andet at få de første fotos af Mary Donaldson på Amalienborg.På det tidspunkt skulle Se og Hør have været i besiddelse af kronprins Frederiks mobilnummer.De tekniske muligheder for aflytning blev blandt andet drøftet på et møde, hvor fire personer deltog - heriblandt den daværende chefredaktør Henrik Qvortrup, der er en af de sigtede i sagen.Henrik Qvortrup ønsker ikke at stille op til interview, men han siger til DR, at han husker snakken om aflytningen. Han husker også, at planerne blev forkastet.Derudover har han ingen kommentar til, hvorvidt bladet indførte aflytningen senere.Ifølge DR's oplysninger indhentede en fotograf fra Se og Hør kataloger med aflytningsudstyr fra en butik i England.Aller Medias administrerende direktør, Pål Thore Krosby, skriver en en mail til DR Nyheder, at han "intet kendskab har til, at Se og Hør i 2003 måske skulle have overvejet at indkøbe telefonaflytningsudstyr."Politiet efterforsker fortsat Se og Hør-sagen. Indtil videre er seks medarbejdere sigtet. Desuden er Aller Media i gang med sin egen interne undersøgelse, der efter planen ligger klar i slutningen af juni.Redaktionel kontakt:Esben Christensentlf.: +4528543259e-mail: esch@dr.dk **** DENNE ARTIKEL ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF DR **** Betingelser for brug af materiale fra Ritzaus citattjeneste: - Forkortelser kan foretages i overensstemmelse med god citatskik. - En artikel må forkortes, men ikke tilføjes stramninger eller udtryk, som afsenderen ikke kan stå inde for. - Det skal tydeligt fremgå, hvilket medie artiklen kommer fra. Ansvaret herfor ligger hos mediet, der videreudnytter indholdet - også hvor afsenderen måtte have glemt at inkludere kildehenvisning ved udsendelse. - Ritzau må ikke krediteres for artiklen eller angives som kilde. - Materialet må ikke videreudnyttes kommercielt andet end i egne udgivelser. - Hvis afsenderen har indsat link i artiklen, opfordres der til altid at inkludere dette ved videreudnyttelse.

Dagens topnyheder

Citattilbud fra DR distribueret af Ritzau.

INFO: Anvendelse af Ritzaus citattjeneste og materiale herfra forudsætter accept af vilkårene i bunden af denne meddelelse.

**** RITZAUS BUREAUS CITATTJENESTE ****

Skandalen om Se og Hør ruller videre.Nu kan DR fortælle, at Se og Hør ikke kun brugte kendtes kreditkortoplysninger, men også arbejdede med planer om at indkøbe telefonaflytningsudstyr og aflytte kronprins Frederiks telefon.Det fortæller en række nuværende og tidligere medarbejdere på Se og Hør uafhængigt af hinanden til DR, der onsdag aften viser dokumentaren "Historien bag historien - Jagtet af Se og Hør".Overvejelserne fandt ifølge kilderne sted i perioden før kronprinseparrets forlovelse i oktober 2003. Formålet var blandt andet at få de første fotos af Mary Donaldson på Amalienborg.På det tidspunkt skulle Se og Hør have været i besiddelse af kronprins Frederiks mobilnummer.De tekniske muligheder for aflytning blev blandt andet drøftet på et møde, hvor fire personer deltog - heriblandt den daværende chefredaktør Henrik Qvortrup, der er en af de sigtede i sagen.Henrik Qvortrup ønsker ikke at stille op til interview, men han siger til DR, at han husker snakken om aflytningen. Han husker også, at planerne blev forkastet.Derudover har han ingen kommentar til, hvorvidt bladet indførte aflytningen senere.Ifølge DR's oplysninger indhentede en fotograf fra Se og Hør kataloger med aflytningsudstyr fra en butik i England.Aller Medias administrerende direktør, Pål Thore Krosby, skriver en en mail til DR Nyheder, at han "intet kendskab har til, at Se og Hør i 2003 måske skulle have overvejet at indkøbe telefonaflytningsudstyr."Politiet efterforsker fortsat Se og Hør-sagen. Indtil videre er seks medarbejdere sigtet. Desuden er Aller Media i gang med sin egen interne undersøgelse, der efter planen ligger klar i slutningen af juni.

Redaktionel kontakt:

Esben Christensen

tlf.: +4528543259

e-mail: esch@dr.dk

**** DENNE ARTIKEL ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF DR ****

Betingelser for brug af materiale fra Ritzaus citattjeneste:

- Forkortelser kan foretages i overensstemmelse med god citatskik.

- En artikel må forkortes, men ikke tilføjes stramninger eller udtryk, som afsenderen ikke kan stå inde for.

- Det skal tydeligt fremgå, hvilket medie artiklen kommer fra. Ansvaret herfor ligger hos mediet, der videreudnytter indholdet - også hvor afsenderen måtte have glemt at inkludere kildehenvisning ved udsendelse.

- Ritzau må ikke krediteres for artiklen eller angives som kilde.

- Materialet må ikke videreudnyttes kommercielt andet end i egne udgivelser.

- Hvis afsenderen har indsat link i artiklen, opfordres der til altid at inkludere dette ved videreudnyttelse.