Citater: Nelson Mandelas kloge ord

Skrevet af admin

06/12/2013

Dagens topnyheder

Nelson Mandela, der døde torsdag, havde ordet i sin magt. Her er nogle af hans kendte citater:

* Uddannelse er det mest kraftfulde våben, som du kan bruge til at ændre verden.

* At være fri handler ikke blot om at smide ens lænker, men om at leve på en måde, der respekterer og forbedrer andres frihed.

* Ingen er født til at hade en anden person på grund af farven på hans hud, hans baggrund eller hans religion. Folk skal lære at hade, og hvis de kan lære at hade, kan de blive undervist i at elske, for kærligheden kommer mere naturligt til det menneskelige hjerte end dens modsætning.

* Jeg lærte, at mod ikke er fravær af frygt, men triumfen over den. Den tapre mand er ikke ham, der ikke føler sig bange, men ham som overvinder frygten.

* Det synes altid umuligt, indtil det er gjort.

* Der er intet som at vende tilbage til et sted, der er forblevet uændret og se, hvor meget du selv har ændret dig.

* Den største ære i at leve ligger ikke i aldrig at falde, men i at rejse sig hver gang vi falder.

* Efter at have besteget en stor bakke opdager man, at der er mange flere at forcere.

* Hvis du ønsker at slutte fred med din fjende, bliver du nødt til at arbejde sammen med din fjende. På den måde bliver han din samarbejdspartner.

* Fundamentalt er jeg optimist. Om det kommer af natur eller næring, kan jeg ikke sige. En del af det at være optimistisk er at holde hovedet rettet mod solen og blive ved at at bevæge fødderne fremad. Der har været mange mørke øjeblikke, hvor min tro på menneskeheden blev hårdt testet, men jeg hverken kunne eller ville overgive mig til fortvivlelse. Der ligger nederlag og død.

/ritzau/