Citronkylling og bønnesalat med æbler og oliven

Skrevet af Ninna Andreasen

21/04/2015

Mest læste i dag

Jeg elsker grønne bønner, men synes, de kan blive lidt kedelige, når de bare bliver kogt.

Denne salat passer glimrende til både grillmaden her i sommer eller hverdagsretter, når det er gråvejr. Den smager også godt til en god oksebøf eller lam. Her får den selskab af citronkylling.

Til fire personer skal du bruge:

Citronkylling
En hel kylling
En halv økologisk citron
Et fed hvidløg
Karry, salt, peber og timian

Bønnesalat
En halv pose frosne bønner (friske kan også bruges)
Et stort æble
Et glas sorte oliven
Tre fjerdedele af et lille glas grøn pesto (eller pesto fra eget køkken, hvis du vil lave den helt hjemmelavet)

Sådan gør du 
Stryg karry, salt, peber og timian ud over kræet. Masser krydderierne ind, så de er jævnt fordelt. Placér kyllingen i et ildfastfad med brystet opaf. Stik en halv økologisk citron og et fed hvidløg ind i den. Steg kyllingen i en forvarmet ovn ved 180 grader i en time per kg, den vejer.

Hæld kogende vand over de frosne bønner og lad dem tø op. Imens skæres æblerne i tynde både. Behold gerne skrællen på. Den er smækfyldt med vitaminer.

Læg de optøede bønner i en skål. Kom æblebådene, oliven fra glasset oven på og pestoen oven på. Bland hele herligheden godt.

God appetit.

Se flere billeder i galleriet nedenfor.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler: