City holder legestue med Mourinho og Chelsea

16/08/2015

Manchester City virker igen til at være en seriøs bejler til det engelske mesterskab i denne sæson. Søndag vandt City 3-0 hjemme over de forsvarende mestre fra Chelsea.

Med sejren topper City nu Premier League med seks point efter to spillerunder, mens Chelsea halter efter med blot et point. Manchester United og Leicester har også seks point, men en dårligere målscore end City.

Chelsea og manager José Mourinho har derimod fået en meget skidt sæsonåbning, der også har budt på uafgjort hjemme mod Swansea.

Sergio Agüero bragte City foran med 1-0 efter en halv times spil. Argentineren viste flot teknik, gode dribleevner og skarphed i situationen, hvor Chelsea-stopperne John Terry og Gary Cahill begge så langsomme ud.

Forinden havde Chelsea-keeper Asmir Begovic, der stod på mål i stedet for den karantæneramte førstekeeper Thibaut Courtois, reddet flere nærgående forsøg fra Agüero.

Eliaquim Mangala burde have bragt City yderligere foran, men hovedstødet gik forbi det tomme bur, da Begovic var kommet forkert ud af sit mål og gav sin holdkammerat Cahill en blodtud.

Chelseas stjernespiller Eden Hazard havde chancen for at udligne, men den belgiske landsholdsspiller brændte forsøget.

I anden halvleg blev Chelsea ved at med at kæmpe for en udligning, men City stod stærkt anført af Vincent Kompany og Mangala i midterforsvaret.

Kompany fordoblede tilmed føringen efter 79 minutter, da belgieren kom forrest på bolden ved et hjørnespark.

Citys defensive midtbanespiller Fernandinho cementerede sejren med 3-0-målet efter 85 minutter.