City møver sig ind i topstrid med storsejr over Arsenal

14/12/2013

Manchester City blander sig for alvor i Premier Leagues topstrid, efter at holdet lørdag overbevisende slog ligaens tophold Arsenal med vanvittige 6-3 i en særdeles seværdig topkamp hjemme på Etihad Stadium.

Dermed bragte hjemmeholdet sig op på en øjeblikkelig andenplads kun tre point efter Arsenal.

Det var City, der først slog til i en tempofyldt indledning på kampen. Et hjørnespark efter 13 minutters spil blev snittet videre af argentineren Martín Demichelis til bageste stolpe, hvor landsmanden Sergio Agüero enkelt kunne bringe værterne på 1-0.

Arsenal fik hurtigt samlet sig, og efter et boldtab af Manchester Citys ellers så driftsikre Yaya Touré kunne gæsterne slå kontra.

Aaron Ramsey lagde bolden ud til Mesut Özil på kanten af feltet, hvor tyskeren med vanligt overblik fandt Theo Walcott, der med en halvforkølet inderside passerede Manchester Citys rumænske målmand, Costel Pantilimon, der så sløv ud i situationen.

Men City var ikke længe om at svare igen i den yderst underholdende og velspillede topkamp.

Yaya Touré spillede backen Pablo Zabaleta fri i Arsenals højre side, og argentineren lagde bolden fladt på tværs til angriberen Alvaro Negredo, der simpelt kunne sparke værterne i front igen.

Udeholdet fik oven i købet den franske midterforsvarer Laurent Koscielny alvorligt skadet i forbindelse med Citys scoring.

De planer, som Arsenal lagde i pausen, led et alvorligt knæk, da Manchester City fem minutter inde i anden halvleg bragte sig på 3-1.

Fra kanten af feltet krøllede brasilianske Fernandinho bolden ind bag Arsenals målmand Wojciech Szczesny.

Men Arsenals respons lod ikke vente på sig. Godt 10 minutter senere scorede Theo Walcott igen og bragte effektivt spændingen tilbage i topdysten.

Den spænding punkterede Citys David Silva dog blot tre minutter efter reduceringen. Spanieren sparkede flot bolden i mål til 4-2 efter et fladt indlæg fra landsmanden Jesús Navas, der havde afløst en skadet Agüero.

Med et kvarter tilbage sendte Arsenal Nicklas Bendtner på banen. Danskeren nåede at få en scoring underkendt, inden han kort før slutfløjt kunne se Fernandinho cementere Citys sejr med målet til 5-2.

I overtiden nåede begge hold at score. Først pyntede Arsenals Per Mertesacker, hvorefter Yaya Touré på straffespark scorede til slutresultatet 6-3.

Chelsea kan senere lørdag overtage andenpladsen, hvis London-klubben hjemme kan besejre Crystal Palace.