City overtager førsteplads med sejrsmål i sidste minut

12/12/2015

Manchester City er tilbage på førstepladsen i Premier League. I hvert fald indtil konkurrenterne i toppen har spillet 16. spillerunde.

Med en hjemmesejr på 2-1 over Swansea bragte City sig op på 32 point for 16 kampe. Leicester med Kasper Schmeichel er noteret for samme pointtal, men skal først i aktion mandag aften mod Chelsea. City har den bedste målscore.

Den ivorianske angriber Wilfried Bony lignede længe en matchvinder med målet til 1-0, men begge hold scorede i slutfasen, og i stedet blev Yaya Touré helten med sit mål i overtiden.

Bony indledte scoringen, da han efter 26 minutter pandede et hjørnesparksindlæg uimodståeligt i netmaskerne.

Forinden havde Swansea dog haft fine chancer for at tage en overraskende føring.

Blandt andet islændingen Gylfi Sigurdsson havde en åben mulighed, men hans skud gik over mål.

Efter pausen angreb Swansea for udligning, og den var ved at indtræffe i et par situationer.

Fem minutter før tid havde Swansea bolden i nettet, men dommeren mente, der var begået frispark forinden, og derfor godkendte han ikke målet.

Det lignede en uforløst dag for Swansea, men efter 89 minutter udlignede Bafetimbi Gomis, da han hamrede bolden i nettet fra en lidt spids vinkel i straffesparksfeltet.

Alligevel måtte Swansea, der tidligere på ugen fyrede manager Garry Monk, se sig slået.

To minutter inde i overtiden tog Yaya Touré et par fikse træk, og fra en position uden for feltet sparkede han bolden i mål via en modstander.

En af sæsonens største overraskelser i Premier League - Crystal Palace - vandt lørdag 1-0. Det skete på Yohan Cabayes sejrsmål otte minutter inden pausen.

Crystal Palace ligger nummer seks med 26 point for 16 kampe.