City tager let arbejdssejr over dansk Stoke-målmand

23/04/2016

Manchester City indtager en foreløbig tredjeplads i Premier League efter en 4-0-sejr over Stoke lørdag eftermiddag.

City sikrede sig en solid føring i første halvleg og kunne derefter spare flere vigtige spillere inden holdets vigtige Champions League-semifinale mod Real Madrid på tirsdag.

Stokes danske målmand Jacob Haugaard spillede hele anden halvleg og lukkede to mål ind.

Med sejren er City oppe på 64 point og overtager midlertidigt tredjepladsen i Premier League foran Arsenal, der med 63 point har spillet en kamp mindre.

Begge hold havde svært ved at spille sig til de store chancer i kampens indledning.

Derfor var det ikke helt utænkeligt, at der skulle en dødboldsituation til for at låse kampen op. Og det skete efter 35 minutter, da City på et hjørnespark bragte sig foran 1-0.

Det var de lyseblås Fernando, der løb fri af Stokes opdækning og med et flot hovedstød udplacerede 40-årige Shay Given i målet. Given har for nylig overtaget pladsen i buret fra danske Jacob Haugaard.

Syv minutter senere måtte Given så endnu en gang se sig slået i målet, da Citys Sergio Aguero med vanlig sikkerhed vekslede et straffespark til en 2-0-føring.

Fra anden halvlegs start blev der igen plads til Haugaard i Stoke-målet, da Given måtte lade sig udskifte med en forstrækning.

I starten af anden halvleg fik Stoke mere plads på banen og burde med flere store chancer have reduceret.

Det skete dog ikke, og så kunne City lukke kampen midt i anden halvleg med to scoringer af Kelechi Iheanacho på ti minutter.

Først var det en hurtig omstilling, der resulterede i et indlæg til nigerianeren, som han let sparkede ind. Ti minutter senere gjorde han igen det onde ved Haugaard, da han på en friløber driblede sig uden om den danske målmand og scorede til slutresultatet 4-0.