Civil person er død efter skud i hovedet ved synagoge

Skrevet af admin

15/02/2015

Mest læste i dag

Efter et skyderi ved en synagoge i Krystalgade i København er en civil person død efter at være blevet ramt af skud i hovedet.

- Der er politi på stedet, da en person kommer og begynder at skyde. En politimand bliver ramt i benet, en anden i armen. Den dræbte person befandt sig umiddelbart uden for synagogen, siger Allan Wadsworth-Hansen fra Københavns Politi.

De to betjente, der blev ramt af skud, er uden for livsfare.

- Det er uklart, om politiet nåede at besvare ilden, siger Allan Wadsworth-Hansen.

Klart er det imidlertid, at gerningsmanden slap væk fra stedet til fods.

Han var iført sorte bukser, sorte sko og bar desuden en lysegrå jakke med flerfarvede lyse felter.

Politiet har dermed endnu ingen anholdte i hverken sagen om skyderiet fra Krystalgade eller fra angrebet mod et debatarrangement på Østerbro, hvor en 55-årig mand mistede livet lørdag eftermiddag.

Tidligere oplyste politiet, at det drejede sig om en 40-årig mand, men det var ifølge politiet en fejl.

I forbindelse med skyderiet på Østerbro blev tre betjente ramt, men natten til søndag er de alle uden for livsfare.

Det er ifølge politiet endnu for tidligt at sige, om skyderiet i Krystalgade kan relateres til angrebet mod kulturhuset Krudttønden på Østerbro, hvor der angiveligt også var tale om én gerningsmand.

- Men som ved Krudttønden efterforsker vi det i Krystalgade som mulig terror. Vi har dog ikke oplysninger, der bekræfter dette, men set i lyset af det, der er sket i resten af København, er det oplagt, siger Allan Wadsworth-Hansen.

Angrebet på Østerbro menes at være rettet mod den svenske Muhammedtegner og kunstner Lars Vilks, der var blandt gæsterne ved debatmødet "Kunst, Blasfemi og Ytringsfrihed".

Siden angrebet, der fandt sted kort før klokken 16, har politiet været massivt til stede i store dele af København, og i kølvandet på det andet angreb i Krystalgade blev tilstedeværelsen endnu mere synlig.

Og sådan vil det formentligt fortsætte.

- Man kan klart forvente, at der vil være mere politi til stede i København end normalt de kommende dage, siger Allan Wadsworth-Hansen.

/ritzau/