CL: Barcelona og Manchester City brager sammen

Det helt store brag i 1/8-finalerne i Champions League bliver et spansk/engelsk anliggende. Mandagens lodtrækning formede sig således, at FC Barcelona og Manchester City parrede sig som de to første hold.

Manchester City risikerede på forhånd en svær lodtrækning, da holdet var blandt de useedede.

I den sidste gruppekamp slog holdet ellers Bayern München med 3-2 på udebane, men behøvede en sejr på mindst 4-2 for at blive bedre end tyskerne indbyrdes, da begge hold sluttede på 15 point.

Manchester Citys manager, Manuel Pellegrini, blev efterfølgende udsat for hård kritik, da han ikke var klar over, at hans hold blot manglede en scoring og derfor ikke satsede hårdt i forsøget på at få denne i slutningen.

Det kan nu ærgre ham yderligere, da FC Barcelona bliver en hård opgave.

Også Nicklas Bendtners klub, Arsenal, kan med rette ærgre sig over andenpladsen i den tætte gruppe F, hvor de tre bedste hold alle sluttede på 12 point.

Arsenal kunne selv have sikret sig førstepladsen, men måtte se Dortmund sætte sig på denne med en sen scoring, samtidig med at Arsenal selv tabte 0-2 til Napoli.

Nu venter der Arsenal den måske sværeste opgave af alle i Champions League, den forsvarende mester Bayern München.

Det tyske hold vandt The Treble i sidste sæson og har også virket skræmmende i denne sæson under den nye træner, Josep Guardiola.

I den forgangne sæson agerede Bayern også stopklods for Arsenal, da de to klubber ligeledes tørnede sammen i 1/8-finalerne

Derudover parrede mandagens lodtrækning følgende modstandere; Olympiakos-Manchester United, AC Milan-Atlético Madrid, Leverkusen-Paris Saint-Germain, Galatasaray-Chelsea, Schalke 04-Real Madrid og Zenit-Dortmund.

De første kampe i 1/8-finalerne spilles 18./19. og 25./26. februar, mens returkampene afvikles 11./12. og 18./19. marts.

Finalen spilles i Lissabon 24. maj.

/ritzau/

Dagens Gossip