Claire Danes: Jeg er feminist

Den 34årige skuespiller Claire Danes er ikke ligefrem begejstret ved tanken om en gang at skulle instruere en film, fordi Hollywood i hendes optik er meget mandsdomineret.

De danske kvinder går i seng med sig selv. Læs hvorfor på ELLE.dk

Homeland-stjernen ville ellers meget gerne træde om bag kameraet for at gøre sin debut som instruktør, men hun indrømmer, at hun er bange for at tage skridtet, fordi hun er kvinde.

- Ja, kvinder har mere frihed og mere indflydelse end nogensinde, men vi er ikke helt ligestillede, siger hun til det britiske Glamour magazine.

Kurvede kvinder lægger sag an mod designeren Karl Lagerfeld. Læs hvorfor på ELLE.dk

Claire Danes har angst for at instruere

Hun har ved at se på sine kvindelige kolleger konkluderet, at det med at komme til at instruere ikke ligefrem er så ligetil.

- Det er det bare ikke. Det er virkelig satans åndssvagt. Undskyld, jeg bander. Men det er vildt, at kvinder er underrepræsenterede i Hollywood. Jeg har virkelig angst for at instruere, og det er noget, man bør sætte spørgsmålstegn ved og udfordre og rette på, siger hun.

Men selv om det står slemt til, så er Claire Danes fortrøstningsfuld i forhold til, at kollegaen Lena Dunham, der har skabt og optræder i tv-serien Girls har udfordret tingenes tilstand.

- Jeg er feminist. Og jeg er så glad for, at Lena Dunham eksisterer, fordi hun også er det, og hun er ret åbenmundet omkring det, siger skuespilleren.

Claire Danes spiller hovedrollen i success-serien Homeland i rollen som agenten Carrie Mathison. Tv-serien kører lige nu på tredje sæson.

Af Juliane Olsen, ELLE.dk/NewsDesk, Aller Media

Dagens Gossip