Claire deler brystbillede med forholdsvis ukendt symptom på kræft - kan du spotte det?

Claire Warner, mor til to, kæmper med brystkræft.

Nu har hun delt et billede, som hun håber kan redde liv. Var det ikke for en veninde, havde hun nemlig ikke selv opdaget sin kræft så tidligt. Det skriver Daily Mail

På billedet kan man ane et næsten usynligt “smilehul” på brystet. Den lille skygge er det eneste symptom på, at hun har sygdommen.

Claire Warners veninde viste hende en artikel om de mindre kendte tegn på brystkræft. Hun kan ikke mærke nogen knude, som ellers er et af de mest almindelige symptomer.

Hun føler sig heller ikke syg. Billedet er delt over 16.000 gange. Til det skriver hun:

- Ok, her er det så. Den Facebook-status og det billede, jeg aldrig havde drømt om, jeg skulle dele. Læs venligst og endnu vigtigere KIG! Dette er et billede af mit venstre bryst. Det lille, lilla mærke er der, hvor jeg fik min biopsi taget. Det mikroskopiske smilehul til venstre for det er et af de mindst kendte symptomer på brystkræft.

Læs også: Pas på: Hakket oksekød fra Rema 1000 trækkes tilbage 

- Hvis du blinker, ser du det ikke. Jeg så det kun takket være et andet opslag, der blev delt af en fantastisk ven, tilføjer hun.

Kvinder bør undersøge deres bryster jævnligt. De mest almindelige tegn på brystkræft er: Hævelse af brystet - enten det hele eller en del af det -, hudirritation eller smerte i brystet, smerte i brystvorten eller at brystvorten vender sig indad.

Derudover inkluderer symptomer rødmen, afskalning eller fortykning af brystvorten eller huden, væske (andet end mælk) og knuder eller konstant smerte under armen.

Læs også: Rikke mistede sin mor i voldsom ulykke som 9-årig: Nu har hun en vigtig besked til alle  

Har man nogle af disse symptomer, bør man søge læge.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip