Claus Friis Lange bliver ny Børne- og Uddannelsesdirektør

52-årige Claus Friis Lange, der er direktør i Middelfart Kommune med ansvar for børn, unge, fritid og kultur, tiltræder 1. september som Børne- og Uddannelsesdirektør i Kolding Kommune.

Claus Friis Lange, der har bopæl i Askov ved Vejen, tog juridisk embedseksamen i 1993 og har siden været ansat i stat, amt og kommune. Blandt andet i Sundhedsministeriet, Ringkøbing Amt, Overborgmesterens Sekretariat i Københavns Kommune og som direktør i Vejen Kommune.

Med ansættelsen i Kolding Kommune er ”ringen sluttet”, idet Claus Friis Lange tilbage i 1978 gik på Bramdrup Skole, hvor han tog realeksamen, som det hed dengang.

- Det er et drømmejob, jeg nu har fået mulighed for at besætte, for Kolding Kommunes skoler er med rette kendt for et højt fagligt niveau og for at have både spændende og utraditionelle projekter, siger den nyudnævnte Børne- og Uddannelsesdirektør.

Claus Friis Lange ser store muligheder for udvikling og fornyelse i folkeskolen i den nærmeste fremtid.

- Fremtidens folkeskole med flere timer og en mere varieret skoledag, hvor flere faggrupper arbejder sammen om opgaven, giver nye muligheder, og skolerne kan nu drives som moderne arbejdspladser. Det kommer til at betyde meget for folkeskolen og også meget for lærerne, og det er min ambition, at alle kommer til at være vindere, når vi sammen skal udvikle fremtidens folkeskole i Kolding Kommune, slutter Claus Friis Lange.

Claus Friis Lange overtager jobbet som Børne- og Uddannelsesdirektør efter Ib Hansen, der går på pension.

 

Dagens Gossip