Claus Hembo mener kritiker "har tabt sutten"

Claus Hembo har ikke meget tilovers for den kritik, som bestyrelsesmedlem i Antidoping Danmark Adam Spliid i et åbent brev sendte ud til ejeren af cykelholdet Christina Watches-Onfone onsdag eftermiddag.

Her kritiseres Claus Hembo for at agere 'usmageligt' og for at være 'enten usædvanligt naiv eller alternativt usædvanligt skrupelløs' i sin gøren og driven af cykelholdet  Christina Watches-Onfone, og hertil svarer holdejeren:

- Adam Spliid har fuldstændigt tabt sutten. Jeg agerer og opererer inden for et bredt vedtaget og anerkendt regelsæt. Jeg gør præcist, som der forventes af en borger i et retssamfund, hverken mere eller mindre og er hverken naiv eller skruppelløs, skriver Claus Hembo i pressemeddelelse, hvor der også var plads til at dele hans mening om Adam Spliid:

- At en betydende mand i Danmarks Idræts-Forbund og Anti Doping Danmark tiltager sig synspunkter, der er en bananrepublik værdig er dybt bekymrende for enhver atlet, sponsor og ejer af sportshold.

Adam Spliids kritik bygger på, at Claus Hembo tidligere har udtalt, at han ikke bekymrer sig om fortiden i cykelsport, men kun om nutiden i forbindelse med først Michael Rasmussens dopingindrømmelser og sidenhen den aktuelle udvikling omkring holdets sportsdirektør Bo Hamburger.

Sidstnævnte kunne i sidste uge se sig udråbt som epo-synder af det franske senat, der offentliggjorde gentestede prøver fra Tour de France 1998 og 1999. Og det til trods for, at Bo Hamburger tidligere i flere omgange har fastholdt, at han kun var dopet i 1995 til 1997.

Adam Spliid afsluttede desuden sit brev til Claus Hembo med at nævne, at ordene var hans egne. Men den køber holdejeren ikke, og han bider mærke i afsenderens stillingsbetegnelser sidst i brevet (Medlem af Team Danmark og DIF’s Aktivkomité og medlem af Antidoping Danmarks bestyrelse, red.)- Man kan naturligvis ikke sende mig et åbent brev på egne vegne, hvor man samtidigt påfører sig et hav af officielle titler, skriver Claus Hembo og afslutter:

- Når den type mennesker sidder på så betydende poster, så tror da pokker, at verdens højeste rangerende Continentale cykelhold ikke er med til Danmark Rundt.

Netop Post Danmark Rundt startede onsdag, og det er uden deltagelse fra Christina Watches-Onfone, der ikke fik tildelt et wildcard.

Dagens Gossip