Claus Hjort er uenig med S om kommunale besparelser

Med støtte fra partierne i rød blok og med sympati fra Dansk Folkeparti vil Socialdemokraterne flytte det såkaldte omprioriteringsbidrag tilbage til kommunerne.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) er - som ventet - ikke enig i den plan.

- Jeg kan så forstå, at Socialdemokraterne vil lægge sig fast på, at alle pengene skal tilbage til kommunerne. Her er vi så uenige.

- For vi mener, at der i en tid med stramme økonomiske rammer er brug for fleksibilitet, så hvis der for eksempel er behov for flere penge til en styrket behandling i sundhedsvæsenet, så er det der, pengene skal bruges, siger han i en skriftlig kommentar.

I et forsøg på at skåne landets 98 kommuner for besparelser i regeringens omprioriteringsbidrag har S-formand Mette Frederiksen fremsat et beslutningsforslag, der skal tvinge regeringen til at føre pengene tilbage til kommunal velfærd.

Med omprioriteringsbidraget mister kommunerne én procent årligt af deres budget fra 2016 til 2019. Omprioriteringsbidraget koster kommunerne 2,4 milliarder kroner årligt.

Til Politiken siger Mette Frederiksen:

- Lige nu gør regeringen det, at de ad bagdøren beder kommunerne løfte størstedelen af integrationsopgaven, samtidig med at man tager penge fra kommunerne.

- Enden på alt det kan ikke blive andet end store besparelser på grundstammen i velfærdssamfundet, herunder daginstitutioner, ældrepleje, folkeskole og handicapområdet.

Men det lader ikke til at påvirke finansministeren.

- Jeg kan jo konstatere, at Socialdemokraterne nu vil være med til at fordele de penge, der kommer ind fra omprioriteringsbidraget og vil have brede forhandlinger om, hvordan pengene skal fordeles.

- Til det kan jeg jo bare sige, at det er netop det, vi gør ved finanslovsforhandlingerne, hvor Socialdemokraterne som altid er meget velkomne, siger Claus Hjort Frederiksen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip