Claus Hjort Frederiksen efter kasseeftersyn: Den tidligere regering har "photoshoppet" dansk økonomi

Dansk økonomi vokser mindre, end SR-regeringen skønnede. Det viser regeringens kasseeftersyn, som finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) fremlægger mandag. Samtidig stiger statens budgetunderskud.

Det erfarer både Reuters og Jyllands-Posten.

Budgetunderskuddet mere end fordobles til 2,7 procent af bruttonationalproduktet (BNP) mod SR-regeringens seneste skøn på 1,3 procent. Samtidig skønnes væksten i år at blive blot 1,5 procent, mens SR-regeringen skønnede en vækst på 1,7 procent.

I 2016 beskæres væksten ifølge Reuters til 1,9 procent fra 2,0 procent, og budgetunderskuddet stiger til 2,8 procent fra før 2,5 procent.

Kasseeftersynet viser ifølge Jyllands-Posten oplysninger, at budgetunderskuddet er langt større, end SR-regeringen oplyste i sin budgetoversigt i maj.

Mens den tidligere finansminister Bjarne Corydon (S) skønnede den såkaldt strukturelle saldo til et minus på -0,6 procent af BNP i 2015, hæver Claus Hjort Frederiksen underskuddet til -0,9 procent af BNP i år.

I 2016 ventede SR-regeringen et minus på -0,5 procent. VK-regeringen hæver underskuddet til -0,7 procent.

Et underskud på -0,5 procent af BNP svarer til det maksimale underskud i budgetloven, som Folketingets brede flertal har forpligtet sig til at overholde.

Finansministeren anklagede søndag på Facebook SR-regeringen for at forskønne dansk økonomi:

- Hvis vi ikke får styr på det strukturelle underskud, kommer vi på kant med budgetloven og EU's regler. Det strukturelle underskud må nemlig ikke overstige 0,5 procent af BNP. Derfor skal der føres en ansvarlig finanspolitik.

- Den tidligere regering har desværre "photoshoppet" dansk økonomi i valgkampen, og det holder naturligvis ikke. I morgen vil jeg uddybe hvordan de faktiske forhold er i dansk økonomi, siger Claus Hjort Frederiksen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip