Claus Hjort Frederiksen øjner blå finanslov forude

Det var med strittende hår og på bagkant af en 12 timer lang åbningsdebat i Folketinget, at finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) tidligt fredag morgen indledte forhandlingerne om næste års finanslov.

Om finansministeren fik kam til sit hår i løbet af dagens mange forhandlingsrunder ved kun de involverede.

Men faktum er, at Claus Hjort Frederiksen ikke alene havde fået styr på frisuren, da det sidste - og rød bloks mindste - parti, SF, havde forladt ministeriet.

Det var også en "håbefuld" finansminister, der mødte pressen bagefter.

- Udgangspunktet vil være, at vi laver en finanslov med de blå partier. Og det, jeg synes, jeg hørte ved forhandlingerne, det var både fornuftigt og håbefuldt. Alle bekræftede, at der var en vilje til det, lyder det fra Claus Hjort Frederiksen.

Også Socialdemokraterne beskriver ministeren som "fremkommelige", men som så mange finansministre før ham understreger Claus Hjort også, at pengene er knappe.

- Vi har haft en række gode møder, hvor partierne har præsenteret de emner, de gerne vil drøfte. Men da pengene er knappe, så kan jeg konstatere, at ønskerne er betydeligt større end de penge, der er til rådighed, siger han.

Ikke uventet har oppositionen - særligt SF og Enhedslisten - talt med store bogstaver mod regeringens udspil til finansloven.

Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, mener, at besparelserne på det grønne område vil gå "over i historiebøgerne som noget af det dummeste", mens SF-formand Pia Olsen Dyhr holder sig til, at det er "katastrofalt".

De Radikale melder sig tilfredse med, hvis de kan "trække tingene i den rigtige retning". Men det ser stadig ikke ud til, at nogle af de partier ender som medunderskrivere af en samlet finanslov.

I blå blok er det især de Konservative, der melder klart ud om et krav til finansloven. Der skal være "noget" på grundskylden, ellers kan partiformand Søren Pape Poulsen kun meget vanskeligt se partiet i en samlet aftale, siger han.

Men om regeringen så er parat til at give dette "noget" på grundskylden, vil finansministeren ikke ud med fredag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip