Per Clausen tror på dagpengeaftale mandag

Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen, tror på, at der bliver landet en dagpengeaftale mandag aften.

Sådan lyder det fra gruppeformanden, selvom han understreger, at der stadig er væsentlige knaster på vejen mod en aftale.

- Vi udveksler jo synspunkter på livet løs i de her timer om de udeståender, der er. Jeg har da en forventning om, at vi er færdig engang i aften, men det kan man jo aldrig være sikker på, siger han til Ritzau.

Men der er flere ting parterne skal blive enige om først, lyder det fra Per Clausen.

- Der er spørgsmålet omkring a-kasse-kontingentet. Der har vi været fuldstændig klare i vores holdning til, at vi ikke accepterer, at man sender regningen over til a-kasse-kontingenterne, siger han.

Han henviser til det store spørgsmål ved forhandlingerne, som er, hvorvidt medlemmer af a-kasserne skal betale den største del af regningen for den nye arbejdsmarkedsydelse, som sikrer arbejdsløse, der mister dagpengene, økonomisk hjælp.

Med regeringens forslag vil a-kassekontingentet stige med gennemsnitligt 35 kroner om måneden de næste tre år. Men Per Clausen kalder det "et afgørende krav" af finde en anden finansieringsvej.

- Så er der diskussionen om indholdet af den aktivering, som man lægger i den her nye ydelse.

- Vi har det klare synspunkt, at vi ikke skal have en situation, hvor folk kommer til at arbejde i nyttejob til en lavere ydelse end dagpenge. Det er fuldstændig uacceptabelt, siger han.

Den sidste knast, før parterne kan skrive under på aftalen, er ifølge Per Clausen, at der skal findes en god løsning, der sikrer, at mulighederne for at lære dansk som udlænding ikke forringes.

/ritzau/

 

Dagens Gossip