Cleveland-bortfører bag tremmer på livstid

Dommen kommer en uge efter, at Ariel Castro accepterede en livstidsdom i et forlig med anklagemyndigheden for at undgå dødsstraf.

Ved torsdagens retsmøde undskyldte Castro for sine handlinger, men erklærede »jeg er ikke et monster. Jeg er syg«.

Bortførelsen af Gina DeJesus, Michelle Knight og Amanda Berry var et udslag af sexafhængighed, sagde Castro.

»Det er ikke en undskyldning, men jeg er dybt afhængig af porno. Det fik mig til at handle impulsivt, og jeg indså ikke, at det jeg gjorde, var forkert,« sagde han.

De tre kvinder blev befriet fra Castros hjem i Cleveland 6. maj, da det lykkedes Amanda Berry at slippe ud af huset med hjælp fra en nabo, der hørte hendes skrig om hjælp.

Ariel Castro har erklæret sig skyldig i gentagne tilfælde af voldtægt, vold og mord - det sidste ved at tæve en af de bortførte kvinder, så hun aborterede. Men i sin afsluttende bemærkning afviste han, at han havde optrådte voldeligt over for sine ofre.

»Der var harmoni i det hjem. Jeg er ikke en voldelig person, jeg holdt dem bare fanget. I ved, hvor godt I havde det,« sagde Castro henvendt til Michelle Knight, der som det eneste af de tre ofre var mødt op i retten.

»Det er også forkert, at jeg voldtog dem. Den sex, der foregik i huset, foregik i enighed. Det skete ofte, at de bad mig om sex. Husk på, at pigerne ikke var jomfruer, da jeg bortførte dem. De havde haft mange partnere,« sagde han.

Castro fastslog også, at den seksårige pige, som blev født i fangenskab, har haft en god barndom.

»Min datter vil sige, at jeg er den bedste far i verden, for det var sådan, jeg prøvede at optræde. Hun havde et normalt liv. Jeg tog hende med i kirke. Vi var en normal familie,« sagde den tidligere skolebuschauffør i sin rablende og til tider selvmodsigende forsvarstale.

32-årige Michelle Knight læste en nedskreven erklæring op, der beskrev det mareridt, hun havde været igennem.

»Dage blev til nætter, nætter blev til dage, år blev til en evighed. Jeg vidste, at ingen bekymrede sig om mig. Han (Ariel Castro, red.) fortalte mig, at min familie var ligeglad,« sagde Knight, mens hun kæmpede mod tårerne.

»Jeg tilbragte 11 år i helvede. Nu er dit helvede kun begyndt,« sagde Knight til Castro.

Dommeren, Michael Russo, beskrev ved retsmødet Castro som »ekstrem narcissistisk« og sagde, at forbrydelserne var så alvorlige, at den tidligere skolebuschauffør aldrig kommer ud fra fængslet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip