Cleveland-mistænkt nægter bortførelser og drab

Castro mødte onsdag frem i retten i Cleveland, hvor hans advokater oplyste, at han erklærer sig ikke-skyldig i bortførelse af de tre kvinder, adskillige tilfælde af voldtægt samt mord på en af kvindernes ufødte børn.

Det er den sidste del af anklagen, der er den alvorligste, da mord i særlige tilfælde kan udløse dødsstraf i delstaten Ohio. Ariel Castro beskyldes for at have tvunget et af sine ofre, Michelle Knight, til at abortere ved at sulte og tæve hende, men hans advokater stiller spørgsmålstegn ved beviserne.

»Vi håber, at vi kan fortsætte med at arbejde frem mod en løsning, så vi kan undgå at gennemføre en unødvendig retssag om overlagt mord og dødsstraf,« siger forsvarsadvokat Craig Waintraub ifølge AFP.

Ariel Castro er tiltalt for hele 329 særskilte punkter, men foreløbig dækker anklageskriftet kun de første fem år efter den første bortførelse i 2002, hvor den nu 32-årige Michelle Knight blev bortførerens første offer. Hun blev ifølge anklagerne mod Castro lænket til en søjle i kælderen under hans hus, voldtaget, tævet og gjort gravid mindst fire gange.

De øvrige ofre, Gina DeJesus og Amanda Berry, blev bortført i henholdsvis 2003 og 2004, og ligesom Knight er de angiveligt blevet lænket og seksuelt misbrugt i årevis. Amanda Berry, der var 14 år, da hun blev bortført, fødte et barn, mens hun sad fanget i Castros kælder. Barnet er i dag seks år, og DNA-prøver viser, at Ariel Castro er faren.

Dagens Gossip