Cleveland moser Curry og Golden State i tredje finalekamp

Cleveland Cavaliers og den altoverskyggende LeBron James vandt natten til torsdag 120-90 over Golden State Warriors i den tredje finalekamp i verdens bedste basketball-liga, NBA. Dermed reducerer Cleveland til 1-2 i kampe.

Det var ikke til at se, at Golden State Warriors havde domineret de første to kampe i finaleserien, for spillerne fra Oakland kom ualmindeligt sløvt ud til starten på kampen, hvor de hurtigt kom bagud 0-9.

Derfra så Cleveland Cavaliers sig ikke tilbage. Stillingen 51-43 ved slutningen af andet quarter var det tætteste, som Golden State kom på holdet fra delstaten Ohio.

Golden State Warriors' Stephen Curry har været årets helt store oplevelse i NBA, og den vævre skytte blev i maj kåret til ligaens mest værdifulde spiller (MVP).

Men i slutspillet har Curry til tider leveret svingende præstationer, og natten til torsdag var ingen undtagelse.

Curry scorede godt nok 19 point, men den 28-årige point guard var også involveret i en række boldtab og scorede kun på tre af sine ni forsøg på trepointsscoringer.

Hos Cleveland Cavaliers bragede manden med tilnavnet "Kongen", LeBron James, til gengæld igennem Golden States forsvar. LeBron James, der spiller sin sjette NBA-finale i træk, satte 32 point på tavlen.

- Det startede i forsvaret. Vi fik endelig gang i vores spil, men vi kan stadig blive endnu bedre, sagde LeBron James på pressemødet efter kampen.

- Nu skal vi bare levere den samme indsats på fredag, fortsætter James, der er blevet kåret til NBA's mest værdifulde spiller fire gange.

Næste kamp finder sted natten til lørdag dansk tid. Endnu engang bliver den spillet i Cleveland.

Der spilles altid bedst af syv kampe i NBA's slutspil.

Sidste år mødtes de to hold også i finalen, og dengang vandt Golden State 4-2 i kampe.

/ritzau/

Dagens Gossip