Clevelands stjerneduo puster nyt liv i NBA-finale

Der var gjort klar til mesterskabsfest i Oakland, da Golden State Warriors blot manglede en hjemmesejr mod Cleveland Cavaliers for at genvinde NBA-titlen, men to Cleveland-spillere ville det anderledes.

For kongen og kronprinsen af Cleveland, LeBron James og Kyrie Irving, viste, hvorfor holdet med otte års mellemrum valgte dem først af alle i NBA-draften og sikrede sejren på 112-97 efter 61-61 ved pausen.

Dermed reducerede man til 2-3 i finaleserien, der spilles bedst af syv kampe.

- Vi er bare glade for, vi får endnu en kamp. Det er alt, vi kan bede om. Vi overlevede endnu en dag, siger LeBron James ifølge Reuters efter kampen.

Cleveland havde ellers haft det svært i Oakland i de to første finaler i serien, hvor man tabte med henholdsvis 15 og 33 point, men natten til tirsdag dansk tid smadrede James og Irving mesterskabsfesten for hjemmepublikum.

De to leverede hele 41 point hver, og stod dermed for utrolige 82 af Clevelands 112 point i opgøret. Dertil stod de også sammenlagt for 13 assister til de øvrige point, mens LeBron James også havde 16 rebounds.

Til sammenligning måtte Golden States stjerneduo bestående af Stephen Curry og Klay Thompson "nøjes" med 62 point tilsammen.

Den sjette finalekamp spilles i Cleveland. Kan LeBron James og Kyrie Irving levere endnu en pragtpræstation, kan de tvinge serien ud i den altafgørende syvende finalekamp i Oakland.

Skulle det lykkes Cleveland at vinde mesterskabet, vil man være det første hold i NBA-historien til at komme tilbage fra 1-3 i kampe i finalerne.

/ritzau/

Dagens Gossip