Cliff Richard slipper for sigtelser for sexforbrydelse mod 16-årig dreng

Skrevet af admin

16/06/2016

Dagens topnyheder

En af Storbritanniens bedst kendte sangere - den 75-årige Sir Cliff Richard - kan ånde lettet op.

Der bliver nemlig ikke rejst sigtelser mod sangeren for beskyldninger, om at han skulle være involveret i et overgreb for over 20 år siden mod en dengang 16-årig dreng.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Storbritanniens anklagemyndighed oplyser, at man nøje har gennemgået beviserne vedrørende påstande om sexforbrydelser mellem 1958 og 1983 begået af fire mænd.

- Vi har besluttet, at der ikke er tilstrækkelige beviser til at retsforfølge, lyder det ifølge Reuters fra chefanklageren for Yorkshire og Humberside, Martin Goldman.

South Yorkshire Politi indledte undersøgelsen tilbage i august 2014, hvor de ransagede sangerens hjem, mens han var på ferie.

Ransagningen blev filmet af tv-stationen BBC, der havde fået et varsel. Det førte til kritik, hvor parlamentarikere beskrev samarbejdet mellem politiet og BBC som "udueligt" og skyld i "uoprettelig skade" for sangerens omdømme.

Cliff Richard har nægtet sig skyldig i alle beskyldningerne. Han er blevet afhørt i sagen, men har hverken været anholdt eller sigtet.

I september 2014, en måned efter beskyldningerne, sendte sangeren en tak ud på sin Facebook-profil:

- Hej alle, dette er blot en kort besked for at takke alle jer, der har vist mig støtte, inklusiv dem, der arbejder for pressen. I skal vide, at jeg har det ok, og det er underforstået, at jeg har fuldt ud i sinde at rense mit navn.

- Bare for at have det helt på det rene. Anklagerne er falske, og jeg vil fortsætte med at samarbejde med politiet, skulle de ønske at tale med mig igen. Igen mange tak, skrev Cliff Richard.

Cliff Richard blev tidligt i sin karriere kaldt Storbritanniens Elvis Presley. Han har haft 14 nummer et singler i Storbritannien. Derudover er han den eneste sanger, der har toppet den britiske singlehitliste i fem årtier, fra 50'erne til 90'erne.

Sammen med sit band "The Shadows", har han blandt slået igennem med hits som "Summer Holiday" og "Living Doll".

I 1995 blev han slået til ridder af dronning Elizabeth med titlen Sir til følge.

/ritzau/Reuters