Clinton accepterer nominering og baner vej for Trump-duel

Demokraternes partikonvent i den amerikanske by Philadelphia nåede torsdag aften lokal tid sit højdepunkt, da Hillary Clinton indtog scenen og som ventet gjorde det klart, at hun er klar til at tage kampen op med den republikanske modkandidat, Donald Trump.

- Det er med ydmyghed, beslutsomhed og grænseløs tro på USA's potentiale, at jeg accepterer jeres nominering af mig som USA's præsident, siger Clinton.

Hun blev tirsdag formelt valgt som partiets udkårne, og med sin accept har hun sat det sidste punktum i den interne valgkamp, hvor hun kæmpede mod blandt andre senator Bernie Sanders.

I sin tale fremhæver Clinton, at hun vil være med til at samle amerikanerne. Det modsatte gælder for Trump, mener hun.

- Han (Donald Trump, red.) vil adskille os fra resten af verden og fra hinanden, lyder det fra Clinton, der påpeger, at USA står ved en skillevej.

- Han vil have os til at frygte fremtiden og frygte hinanden. Det eneste, vi bør frygte, er frygten selv, siger Clinton og citerer ekspræsident Franklin D. Roosevelt.

68-årige Hillary Clinton har mange års erfaring med politisk arbejde. Hun har været senator, USA's førstedame under præsident Bill Clinton og udenrigsminister fra 2009 til 2013 under landets nuværende præsident, Barack Obama.

Hun har mulighed for at blive USA's første kvindelige præsident, hvis hun vinder valget i november. Men allerede som officiel præsidentkandidat for et af USA's to største partier har hun skrevet historie. Ingen kvinde har stået i den position før.

- Lad os fortsætte, indtil alle kvinder i USA har de muligheder, de fortjener at have, siger Clinton til stor jubel i salen og "Hillary, Hillary, Hillary" råb.

Torsdag er sidste dag på Demokraternes konvent. Tidligere har folk som Barack og Michelle Obama samt Bill Clinton været på talerstolen i Philadelphia.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip