Clinton: Benghazi var en forfærdelig tragedie

Tidligere udenrigsminister i USA Hillary Clinton svarer stadig vagt på spørgsmålet om, hvorvidt hun vil forsøge at blive Demokraternes præsidentkandidat i 2016.

I en tale foran 4000 politisk aktive bilhandlere siger hun til gengæld, at hendes største beklagelse som udenrigsminister var angrebet i den libyske by Benghazi, hvor fire amerikanere - heriblandt ambassadør Christopher Stevens - blev dræbt.

- Min største beklagelse er det, der skete i Benghazi, siger hun i en spørgetid efter talen ved den Nationale Bilhandler Organisations (Nada) kongres i New Orleans.

- Det var en forfærdelig tragedie at miste fire amerikanere - to diplomater og - nu da det er ude i offentligheden, så kan jeg sige det - to CIA-agenter. At miste en ambassadør som Chris Stevens, som var en af vores allerbedste, tilføjer hun ifølge CBS News.

I Benghazi angreb militante det sparsomt bevogtede diplomatiske kompleks samt en nærliggende CIA-bygning 11. september 2012.

Hændelsen i Libyens næststørste by udløste stor politisk virak forud for præsidentvalget i 2012. Republikanerne mente, at Barack Obama forsøgte at negligere betydningen af angrebet, som helt sikkert vil blive et tema, hvis Clinton vælger at stille op i 2016.

Uden at kommentere præsidentkandidat-rygterne hyldede hun i stedet General Motors' valg af Mary Barra som topchef. Det er første gang, at en kvinde leder et stort bilfirma.

- Vi har en masse kvinder i forretningsverdenen, der har arbejdet i deres brancher i lang tid og endelig er i en position, hvor jeg mener, at de kan få muligheden for at påtage sig lederskab ligesom Mary Barra, siger Clinton til de mange bilhandlere.

Valget af Clinton som hovedtaler ved Nada-konferencen har vakt stor debat. Nada, som ikke har villet ud med, hvor stor betaling Clinton har fået for sit bidrag, er traditionelt konservativ.

I 2012 gav Nada mere end 16 millioner dollar til politiske kampagner. 85 procent gik til Republikanerne.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip