Clinton: Benghazi var en forfærdelig tragedie

Tidligere udenrigsminister i USA Hillary Clinton svarer stadig vagt på spørgsmålet om, hvorvidt hun vil forsøge at blive Demokraternes præsidentkandidat i 2016.

I en tale foran 4000 politisk aktive bilhandlere siger hun til gengæld, at hendes største beklagelse som udenrigsminister var angrebet i den libyske by Benghazi, hvor fire amerikanere - heriblandt ambassadør Christopher Stevens - blev dræbt.

- Min største beklagelse er det, der skete i Benghazi, siger hun i en spørgetid efter talen ved den Nationale Bilhandler Organisations (Nada) kongres i New Orleans.

- Det var en forfærdelig tragedie at miste fire amerikanere - to diplomater og - nu da det er ude i offentligheden, så kan jeg sige det - to CIA-agenter. At miste en ambassadør som Chris Stevens, som var en af vores allerbedste, tilføjer hun ifølge CBS News.

I Benghazi angreb militante det sparsomt bevogtede diplomatiske kompleks samt en nærliggende CIA-bygning 11. september 2012.

Hændelsen i Libyens næststørste by udløste stor politisk virak forud for præsidentvalget i 2012. Republikanerne mente, at Barack Obama forsøgte at negligere betydningen af angrebet, som helt sikkert vil blive et tema, hvis Clinton vælger at stille op i 2016.

Uden at kommentere præsidentkandidat-rygterne hyldede hun i stedet General Motors' valg af Mary Barra som topchef. Det er første gang, at en kvinde leder et stort bilfirma.

- Vi har en masse kvinder i forretningsverdenen, der har arbejdet i deres brancher i lang tid og endelig er i en position, hvor jeg mener, at de kan få muligheden for at påtage sig lederskab ligesom Mary Barra, siger Clinton til de mange bilhandlere.

Valget af Clinton som hovedtaler ved Nada-konferencen har vakt stor debat. Nada, som ikke har villet ud med, hvor stor betaling Clinton har fået for sit bidrag, er traditionelt konservativ.

I 2012 gav Nada mere end 16 millioner dollar til politiske kampagner. 85 procent gik til Republikanerne.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip