Clinton går i kødet på modstander Sanders i tv-debat

Skrevet af admin

18/01/2016

Dagens topnyheder

Frontløberen i feltet om at blive Demokraternes præsidentkandidat, Hillary Clinton, var ikke sen til at angribe sin nærmeste forfølger, da de i alt tre demokratiske kandidater søndag aften lokal tid diskuterede politik i en tv-debat.

Tidligt i debatten røg Bernie Sanders' forhold til den amerikanske våbenlovgivning op af skuffen.

- Han (Sanders, red.) har stemt for, at våben kunne komme med på togene, med i nationalparker. Han har stemt imod forskning i, hvordan vi kan redde liv. Lad os ikke glemme, at 90 mennesker dør af skud hver dag i vores land, sagde Clinton.

Bernie Sanders, der er tidligere senator fra Vermont, forsvarede sig mod angrebet ved at sige, at han har arbejdet hårdt for, at våben ikke skulle havne i de forkerte hænder, og at han har lagt sig ud med den magtfulde våbenlobby i USA, NRA.

- Jeg tror, at Clinton ved, at det, hun siger, er meget uvederhæftigt, sagde Sanders.

Ud over Hillary Clinton og Bernie Sanders stiller Martin O'Malley også op i kandidatfeltet.

I meningsmålingerne nærmer Hillary Clinton og Bernie Sanders sig hinanden, hvilket har overrasket analytikere og fået flere til at forvente en mere anspændt debat mellem kandidaterne søndag.

I ugen op til tv-debatten har der ligeledes været en række angreb fra begge sider, der blandt andet har kritiseret modstanderens forhold til sundhedsreformer og banker.

Tidligere har Hillary Clinton været langt foran de andre præsidentkandidater i målingerne, men Bernie Sanders har vundet opbakning ved blandt andet at udfordre det amerikanske banksystem.

Forud for tv-debatten gik Bernie Sanders' lejr yderligere ud med et forslag til en sundhedsreform.

Det er fjerde og sidste gang før primærvalget i delstaten Iowa 1. februar, at de demokratiske kandidater står ansigt-til-ansigt i en debat.

Tidligere debatter har handlet mere om politik end personangreb.

Blandt andet bemærkede Niels Bjerre-Poulsen, lektor i amerikanske studier ved Syddansk Universitet, efter en tv-debat i december, at denne handlede mest om ikke at træde Hillary Clinton for meget over tæerne.

/ritzau/