Clinton har stærkt føring over Trump i ny meningsmåling

Skrevet af admin

04/06/2016

Dagens topnyheder

Hillary Clinton har en føring på 11 procentpoint over Donald Trump i en ny meningsmåling blandt vælgere, der efter alt at dømme vil bruge deres stemmeret.

Det viser en ny Reuters/Ipsos måling. Clinton og Trump stod lige i en tilsvarende måling i maj, skriver Reuters.

Godt 46 procent af de adspurgte vælgere, der sandsynligvis vil stemme, siger, at de støtter Clinton, mens 35 procent siger, at de støtter Trump.

19 procent tilkendegav i måling, at de ikke vil støtte nogen af de to kandidater.

Trump stod i en kort periode lige med Clinton i meningsmålinger blandt de vælgere, som ventes at gå til stemmeurnerne, hvilket fik nogle til at vente et tæt valgopgør mellem de to ved valget i november.

Donald Trump og hans tilhængere fik fredag nyt skyts mod Clinton og præsident Barack Obama, da det amerikanske beskæftigelsesministerium udsendte nye tal, der viste, at antallet af nyskabte job er det laveste på en måned siden september 2010.

Der blev skabt 38.000 nye job i USA i maj, hvilket er lavere end forventet.

- Det understreger, hvor vigtigt det er, at USA bevæger sig væk fra Demokraternes økonomiske politik, sagde Trump i en kommentar til rapporten.

Hillary Clinton har i en tale under valgkampen i Californien rettet usædvanligt hårde angreb mod republikaneren Donald Trump.

I en tale i byen San Diego kritiserede Clinton præsidentkandidaten Trump for at være farlig for USA og verden, og hun såede tvivl om hans kompetencer og temperament.

- Hans irritabilitet kunne føre til krig, siger Clinton og advarer mod, at en person som Trump skulle have adgang til koderne til USA's atomvåben. Clinton sagde videre, at Trump har en"bizar fascination af verdens tyranner".

Donald Trump tog efter talen til genmæle på Twitter.

- Slynglen Hillary har ikke længere troværdighed - for mange nederlag som udenrigsminister. Folk vil ikke tillade fire år mere med inkompetence!, skrev milliardæren.

/ritzau/Reuters