Clinton: Jeg er så træt at Bernie Sanders løgne om mig

Skrevet af admin

02/04/2016

Mest læste i dag

Demokraternes to præsidentkandidater, Hillary Clinton og Bernie Sanders, er røget i infight over, om førstnævnte er købt og betalt af olieindustrien. Bernie Sanders kræver en undskyldning, efter at Hillary Clinton har kaldt ham en løgner.

Det skriver CNN lørdag.

- Clinton skylder os en undskyldning. Vi lyver ikke. Vi fortæller sandheden, sagde Bernie Sanders fredag i en tale ifølge CNN.

Kravet om en undskyldning kommer, efter at Hillary Clinton har reageret skarpt på en video fra Sanders-kampagnen, der angriber hende for at have modtaget store beløb fra olieindustrien til sin kampagne.

En af de helt store stridspunkter mellem de to kandidater er, at Bernie Sanders mener, at Hillary Clinton ligger under for erhvervsinteresser.

Hillary Clinton har modtaget store beløb fra eksempelvis bankerne, mens Bernie Sanders' kampagne hovedsageligt kører på donationer fra almindelige borgere.

At Hillary Clinton modtager, og tidligere har modtaget, mange penge fra lobbyister og selskaber gør, at Bernie Sanders ikke mener, at hun reelt vil varetage befolkningens interesser.

- Jeg har ikke taget penge fra olieindustrien. Jeg har fået penge af folk, der arbejder for olieselskaber.

- Jeg er træt. Jeg er så træt af, at Sanders-kampagnen lyver om mig. Træt af det, siger Hillary Clinton i en video, hvor Greenpeaceaktivister spørger hende, om hun vil sige nej til penge fra olieindustrien.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Greenpeace har Hillary Clinton modtaget 4,5 millioner dollar fra olieindustrien, blandt andet i form af donationer fra lobbyister.

I den demokratiske primærvalgkamp har Hillary Clinton indtil nu vundet 1243 delegerede og Bernie Sanders 980. Der skal 2383 delegerede til at vinde afstemningen om, hvem der bliver demokraternes præsidentkandidat.

Hos republikanerne fører forretningsmanden Donald Trump med 735 delegerede foran Ted Cruz, der har 461 delegerede.

Omkring halvdelen af de amerikanske stater har afholdt valg deres primærvalg.

/ritzau/